0 Läs mer >>
Ja dom e väll för härliga !
Ända sedan vi flyttade hit för typ3 år sedan har vi surrat i att de skulle vara bra med en alltan på baksidan , nu blir den värklighet =) ska fara ner till birsta och handla bräder ! plus att man telefon e kl,ar så vi ska hämta den med =)
 
en annan dröm jag har är att köpa en ny unghäst ! och jag har juh hölle koll på internett för ett lämpligt köp , och så satt jag i går och leta , och där va hon , min dröm häst , 4 år 155 - 160 hög , grov och fin i kroppen de sa bara klick och då har jag inte sett hästen i värkligheten men hon e värkligen en snygg häst men de e bara de att Patrik vill inte att jag köper en till häst ! och de e klart att de vore juh bra om han tyckte att de va en bra ide men vi får se , ska prata meed han när vi far ner till s-vall , hon står juh där nere så man kan väll fara dit och kolla på henne , nu när vi ändå ska ner !!! jag kan medela hur de blev i kväll , om jag har startat värdskrig eller om de e lugnt hehe

Bye Bye for now

drömmar

0 Läs mer >>
Jaha då va änu en helg till ända =) Har hänt en hel del den här helgen så jag har inte hunit diktera något =)

Fredag 
så va vi nere i s-vall och handlade va typ överallt , inne på ikea så hittade vi säng lampor som vi behövde =) sen hade jag tänkt och köpa  rotting korgar , men jag vart för snål så jag slutade ut  de , men jag va på sko pungten och kollade och där hittade jag mig ett par nya tränings skor så nu så ska jag  börja springa ... på Måndag ska jag göra de =)
men e juh ganska rolig , för där på sko pungten så har dom juh ta tre betala för två + att du får 50 spän i rabatt på ett par , så när jag va där så tänkte jag då ra att de måste juh bli billigare om man köper tre par än om man bara köper ett par !!! . Alltså snacka om att man e dum ! ja de e klart ska man ha tre par skor så e de helt klart billigt , men jag behövde bara ett par , så jag höll på och falla för försälnings knepet men jag klarade mig , vart så där snål igen , så de hela slutade med att jag köpte tränings skorna för 199 och fick 50 kr rabatt så de vart 149 kr vilket kap hahaha
På vägen hem så svängde vi in till Marti o Sara , och hälsade på dom , Patrik tog hem en till cross , men den Bytte han bort när den hade börjat fungera !
Senare på kvällen så grillade vi hemma hos Lars o Madde !

Lördag
ja den började med att jag hade gör ont i huvudet , typ migrän så jag åt frulle och drack kaffe sen kom pappa med Rasmus för han hade varit där i fredas och sovit över , han tycker inte att de e speciellt kul och följa med till stan, och de gör juh inget att han inte ville följa med =), ja o sen kom Svenne och innan de så hade Markus o Mathilad komme så de fanns inte så mycke tid till å ha ont i huve så vi satt ute i solen och drack tre kanner kaffe =) sen efter vi hade gjort de så fick jag faxtiskt min far och bestämma när han skulle komma hit och gräva så vii kan börja med lon , skka bli så skönt och få börja !!! sen avslutade vi dagen uppe hos <Jens o Anna-Lena där vi grillade och dom drack och pojkarna körde cross , vi kom upp med två crossar men for hem med en cross o en moped , Patrik hade bytt till sig den av Jens , så nu har vi inte bara 15 bilar på gården utan vi har även en moped , han har fått för sig att han ska köra med den i stället för bilen ,,, mern vi får se hur de blir med de !

Söndag
Patrik va jätte bakis , men han hjälpte till och stänga en annan hage åt hästarna =) fast en han bara villle lägga sig och sova =) sen krattade jag lite grann, e snart klar med hela gräs mattan jippi !
På efter middan kom Jens o Anna-Lena för och byta tilll sommar däck Patrik hade ett par som v frächare än de dom hade . och barnen dom körde cross , vi har juh lite mer som dom kan köra på ... så vart de pitzza till midda enkelt och bra =) och sen gjorde vi inte så mycke mer

Idag
har jag farit me Rasmus till dagis och sen va jag och betalade Örjan för hjul lagrena á 2500 kr urkbulle inge kul allas , tänk om man hjade fått haft dom pengarna kvar , va lycklig jag hade varit då !!! och sen så va jag och betalade hovis pengar osso ... så nu e jag fattig =( jag som ville ha en altan och tänkte köpa de den här månaden men inte då !+ att jag ville lägga undan 1500 så vi har till semestern ! men de gick juh inte nå bra .
Tänk om man hade sluppit och betala 2500 till Örjan då hade jag varit rik !!! och kunnat köpa min altan ... de e klar att de kan jag juh göra med de som e kvar men då räcker de inte till och spara ,,, så jag vet inte vad som e värt och lägga pengarna på ! jag ska ta och räkna och sen ska jag fundera på vad jag vill ! men nu ska jag ta och ge min dotter ,lilte mat , hämta Rasmus och sen ska jag räkan lite
bye bye !!!

28/4

0 Läs mer >>
Ja nu e de snart kväll och ja ska gå och krypa i säng !
ne inte riktigt än ska se om man kan få till 15 min på motionssyckeln innan man kryper till kojs ... hittade ingen tvättlina i dag , måste köpa en sådan när vi far till stan i morron ! men de vart i allefall två tvättar körda och torkade , men inte vikta ... efter att jag hade varit o hämtat Rasmus på dagis så fick jag ett mess av Mari , som undrade om jag inte kunde komma och hälsa på , och de e klart man gör de =) de va typ jätte läge sedan ja va och hälsa på henne , så då va jag där till kl två sen for jag hem och satt mig framför soffan ! trots de fina vädret ... så igen kratning i dag , där av motions syckeln =)
ja mat i dag vart Taco gratäng inte värdens smalaaste mat men den e go =) hehe man äter den me chips !
Satt och skrev ner vad jag skulle storhandla i morron de vart en hel del få se om jag kan hålla budjeten som jag gjorde i går men de ska nog gå =)
Ja ne nu ska jag gå och syckla så jag får gå och lägga mig
Hade ///

snart kväll !

0 Läs mer >>
...sol ute sol i hjärta sol i sinne ! typ
Igår va jag riktigt duktig va ute hela dan , me barnen Ronja satt på en filt och tittade på oss ,Rasmus o jag  som krattade och drog ris till en stor majbrasa som hela byn ska va me på =) kommer o bli jätte kul på sista april !
sen gick jag in och gjorde lite mat , Vart curry kyckling o ris efter de så va vi ute och höll på med den där eländes veden , tänk om man kunde få slippa den !!! men de e klart jag skulle inte villja betala för och ha el uppvärmt heller , så man får nog stå där och stapla och kapa =) men de e klart man får juh motion , Medans jag o patrik höll på med veden så körde Rasmus Cross o Ronja hon låg o sov !  ja och sen spelade vi lite fotboll innan vi gick in ... vilken motion !!!
Idag har de inte blivit så mycke , har varit med Rasmus på dagis , sen va jag i stallet ett tag ,Djupingen fick fara till Södra Träsk och avliva en kossa =/ , djupingen de e hos dom jag har hästen !
har satt på en tvättmaskin , ska gå och se om man hittar nå tvättlina , gör jag de ska jag hänga tvätten ute , luktar så gått om tvätten när den har hängt ute ! sen får jag se om jag tar och krattar lite till , har fortfarande typ halva gräsmattan kvar och kratta !
Ja osso ska vi snart börja med lon , vi e så illa tvungen , den håller på och rasa i hop . Så jag pratade med min pappa om att komma hit och gräva ett drenerings dike run lon så vi har någonting  och börja med , och Pappas svar va "ja de ska väll inte va någon omöjlighet !  " Men tyvärr var de inte bestämt något datum som han skulle komma , men de klart Patrik och jag måste juh te banken och fråga om vi får några pengar först , Man skulle vara ekonomiskt oberoende , va kul de skulle vara =) ett tag i allefall . Satt i går och kollade på vart pengarna tagit vägen någonstan den här månaden , kom fram till att jag köper för mycke så grejer , om la i hop alla små summor så blev de nästan 2000 spän och de e på tok förmycke ! så den här månaden ska jag försöka och spara kvittona och inte köpa en massa onödiga prylar , gjorde upp en budjet i går osso ska se om de går och leva efter den !
ja man kan inte annat än och sucka !
skulle vilja gör ett altan däck osso , hittade ett igår på internet för 500 spän och de va presis i den storleken vi vill ha de i osso , och rätt pris, så vi ringde men då hade dom ändrat sig och skulle inte sälja de TYPISKT !!! Ja får drömma vidare =)

sol inne...

0 Läs mer >>
ja den strålar från en klar blå himmel hihi !
har varit ute och krattat lite av den oändliga gräsmattan ! och stökat undan ute typ ris och sådant som liger och skräpar , och så har jag rensat ur krukorna som jag har stående ute ! sen stälde jag ut trägårds möbeln så nu har jag någonstans att dricka morron kaffet =) hehe , vad har jag gjort mer ... ne jag har nog inte gjort något mer !
ska ta och fundera ut någon mat som vi kan äta , i går vart de korvstråganoff och ris gött =) funderar på om man ska ta fram köttet och grilla eller om man ska ta de till helgen ... vi kanske ska ta och äta kyckling ! hummmm ja de e svåt de här !
ja i allefall verkar inte Sassan ha någon tränings värk från i söndas och de e juh bra =) , och jag har ingen häller och de e mer otroligt haha trode appsålut att jag skulle ha de =) . Ja i går ringde Viktoria från n-grå och fråga om jag ville vara med på en träning första maj !!! och va va de jag skrev i går ... så jag tackade juh jivet ja =() och de ska bli så kul hihi lägtar verkligen !. sen hade dom cleer round den 11 få se om jag har råd och va me på den , skulle som va kul .
ja ne nu ska jag sätta på en tvättmaskin och sen ska jag hitta på någon mat så adjö!!!;()

sol sol sol =)

0 Läs mer >>
hadde inge bättre och skriva som överskrift !
va och luftade Cassandra i går , de gick hyfsat ! hon hade nog vår känslor eller nått ! för hon betede sig inte som hon brukar , eller så va de bara för att vi inte har varit ute och åkt på typ ett år , hon stegra ,bocka och sparka bakut !!! o jag som inte har rede så där värst mycke , men jag ramlade inte av ! Kan säga att de va inte många som trode hon va 20 .
De va så att dockst klubben hade årdnat skule kul , vi red ett litet dressyr program och hoppade vi två LÅGA hinder och sen hade vi lite riddar lekar , svärd genom ringar och sen skulle vi flytta en kon från ett ställe till ett annat . efter vi hade rede så va de korv och fika jätte mysigt =) .
Såg att dom hade träningar ute i nordingrå fram över , vart jätte sugen på och fara ut och träna med Sassan , men de e som alltid , man har väll inte råd !!!
 ja vi grillade juh i lördas , helt underbart gått måste jag få säga =) och i går vart de en tjockpankaka med fläsk mmm, och vad de blir i dag de vet jag inte , har inte tittat så noga i kyl o frys =)
vad har hänt mer i dag ! jo jag har typ börjat min storstädning ! å de e inte så kul ska se om jag hinner färdigt i dag eller hur de blir , har kanske 5 tvätt maskiner och köra osso ja ne nu kallar min dotter på mig skriver mer sen !

blääää!!!

1 Läs mer >>
Vad som har hänt idag !
jag har klätt på mig =) gick i morron rocken till halv 12 tror jag skönt !
ja jag har fixat en hästtransport tills i morron . måste endera ta och fixa den jag har eller köpa en ny , så man slipper fara och låna !
Rasmus har fått tage ut crossen , så han har kört nu i 2 timmar så han e överlycklig =)
nu ska jag ta och förbereda maten och tända grillen och sen ska här ätas =)

Då ska vi se !

0 Läs mer >>
Ja ha då va man förkyld i gen då !
tänk att man inte kan få bli frisk snart =( men de e väll för att man tror att man inte behöver så mycke kläder på sig för att solen råkar titta fram , men sen e typ hela familjen sjuk , de e bara pappa patrik som inte är förkyld , men Ronja hon går på pencelin och har höroninflamation och hosta , o Rasmus han har en jätte hämsk hosta och mycke snuva så han får hostmedicin osso , och jag ja känner mig bedrövlig !!! och så har jag fått tillbaka min mens som jag inte har haft på ett och ett halvt år STOR suck  , så inte nog med att jag här helt igen slaggad i näsan och halsen käns som om den håller på och gå sönder när jag hostar , så har man mens värk osso ... så i dag så blir de en koj dag , sa till Patrik när vi låg i sängen att jag skulle tillbringa dagen i soffan idag men de tyckte inte han =) , så hitils i dag har jag plockar i diskmaskinen och farit över med damsugaren , alltså de appsåluta värsta , få ta en stor städning när jag har fått tilbaka orken .
igår vart de en tvär sväng till s-vall , gatt fara och lämna in min telefon råkade klämma den i bil dörren så den var svart !!! tur att man hade täknat drulle försäkring !
Passade på och handla lite inför helgen hade hoppas på att de skulle bli fint och varmt så vi kunde premiär grilla , men om jag tittar ut nu så är de inte så fint , de e klar de e juh inte regn men inte så fint som de har varit dom senaste dagarna , dom sa på vädret att de skulle bli tok mycke sol och rena sommarvärmen men de e osett än ... dom har juh haft fel förr =) men grilla blir de nog i allefal =)! måste nog gå och lägga köttet i marinad snart , sen måste jag ringa och se om jag kan få låna en hästtrransport , ska nämligen i väg me sassan i morron till skule och skrutta runt me henne lite där ! va skönt de vore om man hade en egen !
ÅÅ skulle inte ha gåttt til stallet i går , tror att de va därför jag vart ännu mera förkyld ... ja ne nu ska jag gå och snyta ut halva hjärnan och sen ska jag ta en kopp kaffe , lägga mig på soffan och vila medan Ronja sover !
få se om jag hinner skriva i kväll

snörvel snörvel !!!

0 Läs mer >>
Vilket underbart väder de har varit de senaste dagarna ! Man kan juh nästan tro att de har blivit sommar, eller åtminstonde tänker de väll bli de snart , va ut  i morron rocken och drack morron kaffet och solen värmde så här tidigt på morgonen helt underbart =) .
längtar så tills vi kan ta fram pontiacen , kabba ner och känna solens strålar värma och vinden i håret mmmm
jag får stå pälls bara av och tänka på v8 mullret gaaa vill ha sommar nu !!!

ja nu ska jag avsluta min andra kopp kaffe och ta en promenad till stallet och släppa ut min häst , sen måste jag fara och handla o tanka bilen ska försöka klämma in en ridtur i dag men vi får se hur de går !
ja i går gick jag till stallet och te bax , på hem vägen så jogga ja lite tillo med =) har gjort de i två dar nu , e så stålt över mig hihi .
ja ne nu måste jag be ge mig

änu en strålande dag ...

1 Läs mer >>
ja de e vad jag har ! ja va nämligen ute och red i förr går och de va juh bra =) jätte härligt de va bara de att ,när vi va på väg hem så va vi , inte helt i balans kan man väll säga . Hon e 20 år gammal hästen men bete sig som en ung häst =) ja i allefal så gick vi omkull så hon skrapade upp bägge knäna och jag skrapade up hela vänster ben , för hon landade på de !!! ochså slog jag höften och armbågen , så man känner sig ganska så mör !
O mercen ha fått nya lager bak , kom och körde och så bara slamrade de till , och jag trode att hela bak axeln hade ramlat av men de va bara ett hjul lager .
Igår kom min vän Tessan på besök och hade med sig kakor och godis =) hon e härlig hon hihi ,
hon gav mig en väl behövlig massage och så va vi ute och gick en sväng , sen på kvällen gick jag till stallet o hem , på hem vägen sprang jag lite till och med =) men nu ska jag ta och göra årdning mina vild ungar och sticka till dagis

Ajajaj ont ont !!!

0 Läs mer >>

Ja nu e man hemma igen !!! och dax att försöka komma tillbaka till vardagen . tråkigt !!!
massa tvätt och disk .
ja kan säga att vi har haft de helt underbart , lite halv taskigt väder men vad gör de ! =) vi har haft tur för de blåste inget så vi kunde fara upp på toppparna =), Pappa Patrik åkte bobb utför ett fjäll och vi andra fick oss ett gott skrat , och Rasmus han tolkade mest hela tiden trots att han började resan med snuva,hosta och feber och jag ja jag besteg ett berg som jag alltid brukar göra ... och lilla Ronja hon låg mest i skoter pulkan och sov  .
och självklart när man ska fara hem så blir de strålande sol och klar blå himmel , knäpte de här korten utanför stugan häftigt va !!!


image2
och mycke snö va de där osso =) typ en och en halv meter ...

De enda jag tyckte va tråkigt va att när jag kom hem så va de mer snö här än då vi for tyckte att rasmus skulle kunna prov köra sin kross slänger in en bild på den osso

image3
kola killen =) ja  nu ska jag ta och ducha och göra mig klar för och ta med mig Ronja till docktorn , hon e så himla förkyld ,Rasmus smittade ner henne , så nu har hon osso gätte mycke hosta , få se om man får någon host medesin  ...
skriver mer sen Kramen =)

Hemma från fjällen =)

2 Läs mer >>

de va ett tag sedan jag skrev !!!!
nu e de bara en dag kvar sen far vi till fjällena så kul , en hel vecka med bara frisk luft =)å en massa skoter åkande !!!
så i dag så blir de till och packa kläder åt barnen och åt patrik och mig , känner mig lite slö i dag , vet inte riktigt varför ? kan kanske ha något och göra med att jag for och köpte godis och dricka när jag släppte ut hästen osso har jag sutte o smällt i mig de ... ajajaj  nu medans jag har varit sjuk har de blivit mycke sådant , måste avgifta mig i gen ! för så här förlorar man inga kilon!
I går så for Patrik ,jag o barnen och köpte en till bil !!! eller de va patrik som köpte den .
de e nämligen så här va att patrik har juh hölle på med sina fordar och bytt motot ,rostlagat och hölle på , men så i onsdags så pajjade förs den ena forden , en bränsle pump , sen så skulle han starta den anndra som han skulle besikta om någon månad och sen ha och köra med , de va bara de att då fick han ingen värme i bilen , då hade topplockspackningen fare på den , så då vart han less och gick in , satte sig framför datorn begärde ett lån och sen hittade han den här bilen då !!!
ja vad ska man säga ... låt oss bar hoppas att de inte blir nå krongel med den här bilen bara !
men jus de inan vi for och hämtade bilen så kom han hem med tre röd/gula rosor åt mig , som tack för att jag står ut med han =) han e då för söt hihi .
vad har hänt mer, mamma och jag va och handla inför fjälls i går ... de vart mycke mat !
ååå de måste jag göra idag ,,, ska förbereda lite mat som vi ska ha där uppe , slipper man laga så mycke när man kommer hem från skoter turerna utan de e klart och bara och tina , de måste jag hinna i dag !
i tisadags när de va så fint väder så tog jag tag i huset öppnade alla dörrar och fönster och vädrade ,damsög och torkade golven ... och jag tyckte att de va kul =) helt otroligt , och vad som e merr otroligt de e att jag har lyckats hölle undan tvätten så de har inte hunnit blivit ett sådant där berg =) hurra hurra för mig  . nä nu ska jag ta och leta fram resväskerna och börja packa !

ojojoj då !!!