0 Läs mer >>
ja jag är lite trött ! kl e kvart i 8 och vi ska göra oss klar till och fara till dagis , sen så kommer sotaren i dag , så de bli till och fara hem på eneste gången , skulle komma någon gång mellan 9 och 12 de e väääldigt presica tider må jag säga !!!
i går så red jag och mia , cassandra och lill ungen till stallet där dom ska stå , så nu måste jag fara dit och släppa ut dom osso !

ja nu är de bara tre dagar kvar tills Ronja fyller ett stor tjejen min =)
och de e sex dagar kvar tills hon börjar inskolningen på dagis, och sen är de typ 13 dagar kvar tills jag börjar jobba =( vill inte de , tänk om man kunde få vara hemma och ha lön !!! men men de kanske blir kul osso de vet man juh inte
ja ne nu ska jag ta och klä på barnen och sen ska vi fara ! 

gäääsp !

1 Läs mer >>
ja då va de dax !

I veckan som va har jag gjort höst fint i mina blommlådor , fick sådan insperation en dag när de va sådant strålande höst väder och alla träden har fått såååå fina färger , så jag lägger ut lite bilder på hur de vart =)
är själv väldigt nöjd .

detta är en av tre på baksidan låda nr två på baksidan lådan på fram sidantredje lådan på bak sidan

ja vad har hät mer då ? jo i fredas så va hela familjen och handlade i s-vall , hela dagen !
va där från 10 till kl 19 00 läääänge !
men jag hittade flis fodrade regn kläder åt Rasmus och sen en jacka åt mig !
Nya gummi sövlar åt Rasmus + ett par nya typ tännis skor fast inte riktigt ,
sen ett par vita lite finare skor åt Ronja ,
och så handlade vi presenter åt henne , för sto tjejen blir ett på freda =)
vad mer jo sen blev de lite under kläder till mig ! funderade på och köpa ett par nya fin stövlar , hitade ett par jättefina på coop ett par grå , men då vart jag snål , så de bidde inga =/ ångrar mig lite ...
och sen när vi hade vare på alla olika affärer så vart de willys och handla mat

I lördas så sorterade vi grejjor i förådet hela dan , vi skulle nämligen köra in pontiacen där för vinter förvaring ! va en massa rat man sammlar på sig ! frågade typ Patrik fler hundra ggr om han värkligen skulle ha kvar rör stumpar och över blivna kabel stummpar , ja de kan va bra och ha !!! gaaa men han har nor rätt skulle man slänga dom nå tusan skulle man behöva jus en sådan grej =)
Men vi var klar med de och nu står pontiacken där och allt annat typ gräsklippare mm där inne!
Sen på kvällen bar de i väg ner till by stugan för surstömming skiva , är inte någon stor surströmmings ätare men en kan man klämma i sig , bara man har mycke tillbehör , så man inte känner smaken så där värst mycke , sen vart de musik gissning och dans efter åt kul kul kom väll hem runt halv tolv

ja i går så började vi och snickra i hop lite bräder som ska bli mina ute boxar , gick väll så där , fick upp typ 5 bräder sen ville inte Patrik snickra nå mer , men sedan på efter middan kom svärfar och hjälpte till så nu har vi stolparna på fram sidan klara osso , så nu ska tak stolar på plats och sen väggar !
de går frammåt =)

Sen har jag juh lovat att lägga ut bilder på min nya häst så idag när jag knäpte låderna så passade jag på och ta några bilder på han osso =)


Min nya häst Oden min nya häst


så nu har jag uppdaterat lite så nu vänar disk bärget och alla leksaker och tvätten på att bli, inplockad i disk maskinen , upp plockde från golev ,och tvättade !
bye bye !lite uppdatering !

0 Läs mer >>
japp då har vi kört i gång med boxarna ! Pappa va här i går med grävaren och planade till bakom förådet så nu ska jag bar ringa till pappas granne och be han köra hit lite grus som vi ska ha som botten i boxarna ! ska gå upp och knäppa bilder på bygget och sen ska jag gå och knäppa Oden osso min stora fina häst =)
dom andra e så dumma med han , dom far och sröjer han i hagen hela tiden speciellt min dam eller klimakterie kossan som jag brukar kalla henne ! men de börjar gå lite bättre nu får han juh stå 5 meter i från dom utan att dom jagar bort han ! han skulle behöva gå upp ca 150 kg för man ser revbenen ganska tydligt och de e inte kul =/ sen ska han juh inte se ut som dom anndra tre köttbullarna ! Måste ta och motionera cassandra lite mer , men de e som roligare och rida Oden efter som han e ny och sen kan man köra lite hårdare me han efter som han inte e smäll fet och har mycke bättre kondis än Cassandra , men enda sättet för Cassanda och få kondis är juh och vara ute med hon ... jaja de löser sig nog , kanske finns någon liten tjej som vill ut och skrutta på hon !

Vad händer annars då ! ja du inte mycke i deg va de tänkt att jag skulle va me på hubbe jackt men efter som Oden har tappat ena fram skon så blev de inget av de !
sen har jag varit och handlat , jätte spännande , NOTT
I morron så blir de Söndags skola för Rasmus och sen ska jag ta och göra lite höst fin ute på gården ! och sen försöka hinna med och rida en sväng , får se om man tar tjockis cassan då da eller om jga rider på lägdan med Oden .

Ja och sen måste jag juh säga att de där med och losa i vikt har juh inte gått sådär vidare bra , har väll tappat 3 kg på två månader och de e inte tillräkligt fort för min del =/ är så arg på mig själv men men ska ta tag i de där IGEN  få se om man lyckats denna gången då !

ja ne nu ska jag se om Ronja har vaknat , hon ligger i vagnen och sussar.

bye bye !!!

box bygge

2 Läs mer >>
nu har han kommit , va och vet besikta han i dag kl tio och han gick i genom så nu har jag en ny häst =) ska ta bilder på han och lägga ut ! och jag e så glad =D

Va hos Monicka och fick massage i går för ryggen och de behövdes tyckte att var hon än tryckte på min rygg så hade jag en massa muskel knutar ,sen har hon börjat med något nytt och de e och sticka nålar i öra på en , knepigt men de hjälpte faxtiskt ?! så i dag har jag tränings värk i ryggen ! inte så kul när man skulle springa och ha sig på vet besikningen .

ja och gubben min fyllde juuh år i går hela 32 år så vi hade tårta och bullar och en massa folk på besök kul kul =) och snart fyller Ronja år så då blir de tårta igen .

ne nu ska jag gå ut och vila ögonen på min snygging  hehe !

häst häst häst !

0 Läs mer >>
snyft i dag är de synd om mig !
idag har jag stängt hage och de gick juh bra de va inge ovanligt med de ! sen så ska vi göra två ute boxar åt Oden och Ramble , som ska gå ute i vinter , och dom hade jag tänkt att dom skulle va bakom förådet , för då har man bak väggen klar , så jag skulle gå och städa där bakom för vi har en massa rat där , bland annat två vrak skotrar , så jag tog tag i dom och lyfte , bennde och baxade , och de gick juh bra ända tills jag blev lite slut och lyfte helt fel så som man inte ska lyfta , knäpp sa de i ryggslutet och nu känns de som om man har en kniv där så man är inte bara lite handikappad =(  tänk att man ska vara så tjurig och ska göra saker själv hela tiden .

ja vad har hänt mer då , jo Patrik komm hem med en cheva van i går kväll , så i dag har han putsat och donat med den halva dagen , sen kom de en spekulant på mercan , men de va en estländare som skulle ha den där och de kan bli en massa strul med papper och sånt om den ska gå utanför sverge så vi va inte så pigg på de , så den blir kvar , och de e bra för då har jag något och dra häst transport effter osso =)
sen komm de några som tittade på golfen osso men den vart osso kvar ! synd skulle behövt penngarna men men !
ja nu ska jag gå och ta några värk tabletter och se om de blir lite bättre sen ska jag töja ut mina stackars muskler =(
på åter hörande =)

***HELENA***

ajaj ont ont !!!

0 Läs mer >>
kan man lugnt på stå ! =)
ja de har som hänt en hel del på dessa tre veckor ! kommer nog inte i håg allt men jag ska försöka summera lite !
veckan efter pappas födelse dag så tror jag inte att de hände så mycke facktiska den va ganska lugn !
veckan efter de så började Rasmus på dagis , och de va skönt kan jag låva =)
och Ronja hon går hellt nu , hon kryper ingenting , kanske någon gång i blan men de e väldigt sällan !
ja och Hästarna dom går och skruttar i hagen ! och nu till den stora nyheten , Jag ska köpa en ny häst , jippi jippi jippi , äntligen =D Patrik gav med sig till slut så på onsdag eller torsdag så kommer min nya häst . han är över 170 hög , valack och 5 år och ett varmblod och de ska bli så kul och få något nytt som jag kan lägga lite mera tid till ! käns inte som om man vill träna Cassandra så hårt , hon är som 20 år så hon kan man ta och lulla ut i skogen med och köra några sporadiska dressyr pass på , men de käns inte som om jag vill rida lektioner på henne då skulle väll hon knall falla ner och dö ! och de vill jag inte !
åå måste bara berätta , jag och Patrik , ida o tommy , emma o tobbe  va på rejv party förra lördagen hahaha , måste säga att de inte riktigt va våran stil , vi viste nämligen inte att de va ett rejv party fören vi komm dit , så vi for där i från ganska fort vill jag lova , en hel massa hippis huva !!!
sen for vi en sväng till kfors i stället och träffade Jens o Anna Lena där.
ja något mer har nog hänt men jag kommer inte på allt nu ,
ska försöka uppdatera lite bättre tre veckor är lite väl lång tid
hehehe

***helena***

de va ett tag sedan !