1 Läs mer >>
...med nya bestyr !
Efter som jag inte han med och damsuga och torka golven i går så ska jag försöka hinna/orka me de idag hade jag tänkt !
sitter och tittar på the doctors på tv , de handlar om autism , i usa har man 35 olika vaciner mot barn sjukdommar , och när man utökade antalet vaciner som barn skulle ha så ökade även fallen av autism , fullt friska barn vart autistiska effter att dom tagit vacin , men läkar kåren menar att de inte finns nåra sammanhang mellan ökade anta fall av autism och vacinen ! vet inte riktigt vad man ska tro ! tur att sverige inte har fullt så många vaciner !
De e som de här med gris sjukan ! ska man vacinera elr inte ? har hört att vacinet kan göra dig förlamad ! tänk om man vacinerar barnen och  dom blir förlamad !!! skulle man någonsin förlåta sig själv ? tror inte jag skulle kunna se min barn i ögonen om de skulle bli så ! ja de e inte dax än för nå vacin men den dagen kanske kommert och då måste man juhta ställning , och sen om man väljer och inte vacinera , och dom får gris sjukan , hamnar i koma och kanske går bort ! nä de e inte lätt ! Bara och tänka på de får mig och må illa !
ja ne nu kanske man ska ta och göra något innan vi ska hämta Rasmus!
 
BYE BYE!!!

en ny dag ...

0 Läs mer >>
näpp ingen dans med damsugare och mopp idag ! där i mot en massa tjaffs med min sööööta dotter vid lägg dax !!! hon ville ha välling i soffan och jag ville att hon äta den i sängen för hon skulle sova ! inte allt för stort krav från min sida tycker jag ! men enligt henne va de välldigt stort krav , och hela värden rasade samman ! sen gjorde de inte saken bättre att hon har lärt sig och klättra ur sängen !!! så de va och lyfta i , ge vällingen och stänga örren för att sedan göra om samma prosedur ca 11 gr , om de räcker , till slut så behövde hon bara höra mina steg s sprang hon in till rummet igen , sista gången kompromissade jag lite , satte mig nämligen i fotöljen i hennes rum , och då la hon sig ner och somnade på ca 2 min!!! 
Vi ska ta och fixa Rasmus gammla växa säng så vi kan ha den till Ronja , så man slipper oroa sig för att hon ska rammla ner när hon ska klättra ur ! men de lär inte bli så lätt och få hon och somna i den nya sängen ! Men de problemen får vi ta då , inte nu ! 

ja ne nu ska jag ta och sova lite tror jag ! ska upp tidigt i morron och skjuta Rasmus på skolan .
Natt Natt 

näää inte de inte =)

0 Läs mer >>
...Idag ! kl hal 10 vaknade vi !
och Rasmus skulle ha varit på skolan kl 8 =/ inte bra !
men de gick juh bra ändå ! de vart bara en kort dag för han ...
Medans han va på skolan så for jag och Ronja på ica och där träffade vi Ida och de vart en massa surr på ica sen bjöd hon på kaffe och de tackade jag inte nej till , hade som bara slängt på kläder på både mig och barnen och fare , så de vart som inge kaffe elr nått innan man for så jag kände hur huvudvärken började komma krypande , och de e inte bra ! så jag och ronja for till Ida och satt där tills de va dax och hämta Rasmus , även Ida skulle hämta barn på skolan så vi gjorde sällskap dit .
Så nu e vi hemma och jag ska väll ta och hänga lite tvätt och ta tag i bomb nedslaget hemma här !!! mindre kul !

Läste i dag i tidningen om tre skol barn som ramlat ut genom fönstret på deras skola 8 meter ner rakt i asfalten ! hur är detta möjligt ! trodde de va obligatoriskt för skolor och ha fönster som inte går och öppna mer än några dm i nederkant , skandalöst må jag säga ! och sen att läraren till lät barnen och sitta i fönstrett , tittade extra noga på föntren i Rasmus skola och de e sådana fönster som inte går och öppna mer än några dm i nederkan , så de känndes betryggande på nå vis !

ja ne nu ska jag ta och dansa me damsugaren och svänga med moppen !
och slänga med stekspaden , åååååå va kul de ska bli ! NOTT

Bye Bye !

försov oss...

0 Läs mer >>

har flytit på lugnt ... Lördag så va vi hemma och höll på och pyssla i regnet , fick ner betong plinten till lycktstolpen , men blöt blev man juh så de räkte och blev till ! så de vart till och gå in och värma sig en smula , ta en värmande duch , sen va man redo igen =)
Rasmus hade farit till Anna en sväng på dan så vi hamnade borta hos Lasse och Madde på både vin och jäger , mycke trevligt må jag säga =)

I går så hade vi bestämt oss för att averka en del grejjer på våran lista så de va upp med tuppen och ut , tack och lov så va de juh bra mycke bättre väder i går än i lördags ! så vi började med och göra klar lycktstolpen , så nu kan man stryka den pungten !
Sen så begav vi oss upp till förådet och stöttade upp golvet där som hade börjat sjunka ner i leran , vi kommer och måsta riva upp golvet där nästa sommar och verkligen göra de riktigt ! fylla sand och skaffa riktiga plintar mm , billigt värre !!!
medans älsklingen gjorde de så fixade jag de restrerande stolparna till gersgården , för nu kan jag juh göra klar den effer som vi har fixat lyckstolpen =) så snart har man avslutat ett till projekt =)
När vi hade gjort klart de så gick vi ner och satt upp en lampa vid garag hörnet så Patrik kan hålla på och pyssla med bilarna även när de e mörkt ! så även där ett projekt som vi kunde avsluta =)
och efter de så rensa vi sly nedanför huset och även klippte lite gräs , känns så otroligt skönt när man har gjort en massa nyttigt !
när vi va less på de så va de fortfarande en massa kvar på dagen , så vi bestämde oss för och ta en tur med Pontiacen , och turen gick till marie och mattias , även jens och anna-lena va där och drack kaffe =) mycke trevligt !

Idag så va de rasmus första skol dag , mammas stor pojk ! så de va till och ställa väckaren och kliva upp kl 6 på ledig dag !!!! jobbigt värre , men jag skjutsar han hellre till ullånger än att han måste byta skola ! , när jag hade lämnat Rasmus så for jag och Ronja till Marie och drack kaffe , surra och gick på prommenad , mycket trevligt ;) !!!
sen hämmtade vi Rasmus och nu e vi hemma !
De va tänkt att hovslagaren skulle komma och sko hästarna men hon dök alldrig upp så vi får ta kontakt med hon igen och kolla om hon kan komma en annan dag ! ja ne nu ska man väll börja med nån mat
Blir grillade kyckling spett tror jag

Bye Bye !

helgen som varit !!!

0 Läs mer >>
Jag hade de förra lördagen XD!!!!!!
 de va crusing i kramfors och min bäst Elli å Robban kom på besök !!! och som alltid när Elli och jag sätter i gång så blir de en kanon kväll =)
sen blev den bara bättre när vi kom in till kramfors och träffade Marie å mattias, som Elli så vackert utryckte de =D När v8 rullar ner för gatan , så är damerna på pickalurven hihihi och de va vi värkligen , alla vi tre damer hehe!
Här kommer lite bilder =)Elli och jag i full färd med och göra oss i ordning , men de hade vi inte behövt ! frillerna vart totalt förstörda när vi åkte ner cabbat från oss och in till kramors !


sorry elli men jag gatt bara XDVill haaa !!!!!


osso jag då =)
ja de finns en massa fler bilder men jag orkar inte sitta och ladda upp dom
Sen har de hänt en hel massa mer men jag orkar inte sitta och skiva upp allt , för då skulle de bli ett låååååångt inlägg =)
nä nu ska jag se om de e nå bra på tvn

BYE BYE

fy katten va roligt X...

0 Läs mer >>
vaknade upp till ännu en regning dag !
så de blir en perfeckt dag för lite uppdatering hihi
 då ska vi se ...
Lördag så gjorde vi inte mycke tror jag , vi va till pappa och firade lille bror som hade fyllt år , samlade i hop nästan hela familjen , alla förutom mamma  sen åt vi grillat och smörgåstårta , mycke trevligt ! de va som ett tag sedan vi satt och åt hela familjen
Söndagen började med att jag rensade uppfarten på gräs , vart inte klar men man kan inte ta allt på en gång då blir man less , jag har komit på att de funkar bäst om man gör saker när man har inspererad att göra de. sen har jag börjat med och göra saker på en gång , de gäller bara och börja , sen går de bara av farten hehe =)
efter att jag hade lagt Ronja för och sova midda så gick jag ut på vebacken och kapade tre stora skoper med ved , och ja jag körde traktor osso =)
På måndag så lyste solen på oss , så när jag hämtade Rasmus hos mamma och pappa så tyckte lille bror att vi skulle fara på stranden så sagt och gjort , vi for till prälle tjärn och låg där , jag slängde mig i vattnet en gång , huva va kalt de va , de va så att fingrar och fötter domnade ... när vi kom hem så bestämde jag mig för och sanerar huset så de va både dans med damsugare och mopp , men fint blev de =)
Igår så vart de en tur på ved backen en si så där 2 timmar samt en massa tvättande sen när Ronja vakande så startade hon och jag gräsklipparen och satt och brummade runt tills Patrik kom hem , Rasmus va med Lille bror och hans tjej på Drakborgen i s- vall , tydligen en jätte stor lek park innomhus Rasmus tyckte de va jätte roligt och de förstår jag ! så dit ska vi fara fler gånger .
när ronja badat och lagt sig för natten så hjälpte jag patrik och lyfta på en bil som han ska fara på skroten med i morron kors i taket =)
ja i dag så tog jag en slappis dag ! de e klart vi va på fritids och hällsa på en sväng i morrse , i morron ska Ronja en sväng på dagis och ta en mjukstart , jag har väll tvättat en del även idag så snart har man ingen tätt i tvätt korgarna , så skööönt , men nu ser de ut och lätta med regnet så har man tur kanske man kommer ut till vedbacken i dag med !

jaja de e vad som händer i mitt liv just nu =)
ja jag måste juh berätta att nu har jag gått ner 39 kg , helt otroligt , jag har inte gått upp under semestern ! utan jag har gått ner =) helt fantastiskt , men jag har haft en perjod nu som har varit mycke godis och glass , sen i mådags så har jag varit stenhård inge godsaker ! och socker suget finns där men de e lite lättare och stå i mot de nu än va de va i början ! men som sagt de kommer till baka farligt fort , men nu känner man igen suget nu vet man juh vad de beror på , så de blir lättare att motstå !

ne nu ska jag ta och göra något !

BYE BYE !

uppdatering =)

0 Läs mer >>

och de har hänt en hel del =) men jag orkar inte ta upp allt , de blir lite jobbigt och skriva !
Men jag kan ta en snabb resumé 
De vart ett litet party här på lördag , marie å Mattias , Jens å Anna-Lena kom och va satt och surrade på alltanen till sena kvällen , mycket kul =D 
En tur till S-vall har de blivit den gågna veckan , gatt fylla kyl och frys =) sedan så vart de en rosen båge som står i slutet på gersgården , synd bara att jag inte kan plantera mina klätter roser som ska klättra på bågen , sen vart de några fler solcells lammpor , och de bästa av allt va att jag hittade tre glas kulor med lammpor i som nu flyter i dammen sååå mysigt , ja efter som jag inte har rosorna som klättrar på rosenbågen så satt jag dit ute julgrans belysningen vart kanon bra !
hummm ja vi hade kräfftskiva på onsdagen och deva kanon kul =D marie å mattias sov över , Jens å Anna-Lena skulle osso sova över men dom hade ingen hundvakt tråkigt nog , men de kommer fler gånger .... ja vi for juh till elli å robban när vi va nere i s-vall och där vart vi till sena kvällen , men tiden går fort när man har roligt =) och de hade vi hehe
ja vad har man gjort mer !!! jag har kört traktor ! fyllt skopan med ved och sen kört ner den till huset och sen in staplat de inne i huset , två skopor har de blivit e senaste två dagarna =)  Igår så rensade jag bort allt gräs som har börjat väx vid garaget där de ska vara bara grus , och de vart så fint , nu är de bara resten av uppfarten kvar , men de tar jag en annan dag för i dag så regnar de och då vill man inte stå ute och rensa gräs från uppfarten hehe !
mer då ... jo jag vart bjuden på skräckfilms kväll på torsdag  kvällen hos Linda OOOO de va tur att vi började när de va ljust hehe ... jag har inte så tåliga nerver när de kommer till skärck filmer ! sen gör de inte saken bättre att man är mörkrädd !!! men jag överlevde och kul va de  =) 
Barnen lever rövare som vanligt ... men ronja har fått snuva och hosta  men Rasmus är de full rulle på ,han längtar tills han får börja i skolan , de e de enda han har surrat om i sommar =) lill pluppen blir stor ... I eftermidda så ska vi kanske fara hem till mamma och pappa på tårta , för lille bror fyllde år i onsdags så då ska vi dit och gratta han =) de ska bli gått me tårta hehe

nä de få va allt för denna gång ! 

bye bye  

en vecka sen sist =)