2 Läs mer >>
Ja de e va de e ! fick sov morron till 9 i dag Ronja bestämde sig för och sova och inte mig i mot !
ordan nå frulle till barnen , själv va jag inte så hungrig så de vart en kopp kaffe för mig !
Sen bar de av till stallet för och ta ut hästarna och när de va gjort så for vi en tur in till ullånger för och flla på kylskopet , ekade lite tomt , efter de så for vi hem , väl hemma ville barnen va ute , och de kan man intesäga nej till =) så efter en timme ca så va de dax för lite lunch och sen så ville Ronja sova ! och medans hon nu har sovit så har jag varit ute och fixat med andra hagen så jag kan ställa Oden där , nu e jag less på att han blir sparkad ! fattar inte varför jag inte har gjort så har tidigare , då hade han sluppit bleve sparkad på hasen och då hade han varit ridabar vi de här laget !!! men de e lätt och va efter klok ! så nu ska han väll få upp hullet och bli bra i sitt ben ! så om en månad kan jag nog börja rida han igen , som de e nu så ska jag inte rida han utan vi nöjjer oss med och longera och tömköra !

ja i övrigt är de lugnt här ! Ronja sover fortfarande och Rasmussitter framför tvn som han alltid gör ! och jag sitter här =)
Ska se om jag inte ska ta och köra en tvättmaskin eller två skulle behöva de inför dagis i morron ! sen ska jag nog ta och börja me maten ! blir ostfyllda kött rullader med kantarell sås serverat med en sallad , blir nog ris till barnen jag glömde och köpa potatis =/ de e inte så lätt och komma i håg sådana saker när man själv inte äter de !

Sen är de juh fet tisdag i dag och då ska man juh äta fetisdags bullar , men de blir ingen sådan för mig ! är facktiskt inte sugen på en häller och sen e de juh så att köper inte jag några så kommer de juh inte in några i huset och då behöver jag juh inte äta någon häller =) eller ens bli frestad ! de käns så bra att jag har börjat blivit av med söt suget , har inte ätit en bit godis eller dyligt sen den 12 januari .
Jag provade en bunt med gammla byxer som jag inte kunnat ha på 3 år , och dom passade , en del va till och med lite stora ! jag älskar denna nya livsstil har gått ner 4 storlekar på byxor så de har hänt hen hel del vill jag säga ! ne nog om detta ! nu ska jag ta och börja med tvätten sen får vi se om jag hinner dra ett varv med damsugaren osso de skulle behövas !!!

*******************see yaa*******************

en helt vanlig tisdag

0 Läs mer >>
Ja kl e 15 min över 12 så de e måndag ! sitter på jobbety och har rast så jag tänkte jag skulle passa på och uppdatera lite =)

I fredags så va jag ute och tömkörde Oden och han va så duktig så !!! tänkte att jag skulle ta några rid bilder men de e inte så lätt när man sitter på hästen , eller springer bakom hahaha ! och de bästa av allt va att han inte haltade ett dugg på bakbenet så de gick nog bra !
sen va de sängen som gällde , men kl vart nog 3 innan jag kom i säng ! pappa ringde , sen komme Patrik hem en sväng innan han for till Kramfors och skulle fixa nå grejer på skroten , sen va de bara upp kl kvart över 5 för och fara på jobbet .

på Lördag så sov jag till halv 2 .
sen va vi bjuden upp till v-sjö på middag och sen vart de att vi stannade kvar över natten vi drack och hade välldigt trevligt må jag säga =)

Igår så for vi från v-sjö och sen ut till n-grå för skridsko skola vi vart väll där till kl 12 , de va friåkning efter skridskoskolan , så efter som Pappa va med så passade Rasmus och han på och åka lite längre .
Efter de så va de bara hem och lägga sig för mig , och nu sitter jag här på jobbet !

idag när jag kommer hem tänkte jag rida en sväng , men jag har inte bestämt mig om jag ska sova före eller hur jag ska göra ! de beror på hur trött jag är när jag slutar =) men sen ska jag juh upp i tid så jag kan sova i kväll jaja de tåls och tänkas på !
ja ne nu ska jag ta och damsuga en jäsbana !!!!! tråkigt

***********see yaaa************

måndag !

1 Läs mer >>
Ja så va de fredag ! och natt jobb för min del , har varit och lämnat barnen på dagis och släppt ut hästarna ! och nu sitter jag här och tänkte skriva några rader =)

Funderar på och gå ut och longera Oden en stund , se om han ben håller för de , jag tror inte att de kommer och va någon fara men man vet juh alldrig ! tänkte inte börja och rida han riktigt än , han e fortfarande svullen runt såren men de får man juh räkna med ! sen behöver jag juh inte hålla på så länge =)
Hade tänkt att jag skulle rida Sassan men de vart inte så , domva redan ute när jag kom dit så då tänkte jag att , jag tar de en annan dag ! och sen så kommer jag i säng lite tidigare !

sen har de inte hänt så mycke mer får se om jag uppdaterar i kväll på jobbet om jag hinner !

***see yaa ***

jahap Fredag igen och...

1 Läs mer >>

Tänkte slänga ut en bild på vad de vart för mat till mig i dag


Smarrigt värre va de !
sen skulle mina små änglar hjälpa till och diska och så här såg de ut !!!!

Ronja e lite ill hon ville ha kameran , sen ser ni juh Rasmus snygga frilla , väldigt kort ! inte snyggt men men så går de när man klipper sig själv ! han hade sagt till mamma när dom va där i går att de hade hörts över hela sverige när jag hade skällt på han !!! givet vis så va inte fallet så men man undrar juh hur han uppfattade elaka mamma som ! kanske va lite hård men förhoppnings vis så gör han inte om de !

jaja men nu ska jag ta och gå till sängs *** Natt Natt ***

Torsdag del 2

2 Läs mer >>
ja jag har brist på fantasi när de gäller rubriker !

Då ska vi se vad som har hänt i dag ! 
jag vaknade kl 10 i dag , barnen stannade hos mormor och morfar i går , de va riktigt skönt och sova ut ! de va välbehövligt vill jag lova ! =)
så de va bara och slänga på sig kläder och fara och släppa ut hästarna hos Djupingen ! sen hämta barnen hos mamma o Pappa !
De vart en tur in till Ullånger för och fylla på kylskåpet , och fylle en dunk me disel till Lasse så han kunde komma och lägga fram en ny bal till hästarna här hemma , och sen skottade han även upp en padock till mig så nu ska här tränas hästar !!! hehe
sen har vi inte gjort så mycke ska snart börja med maten ! de blir tjock pankaka med fläsk i till familjen , själv får jag juh inte äta de för de e mjöl i pankakan ! så de blir en ost fyld kyckling inlindad i bacon med sås och sallad , mumma !
stälde mig på vågen i morsse ! och de vart en glad överaskning =) sedan de 12 januari har jag gått ner 16 kg så samanlagt från oktober förra året när jag vägde som mest så har jag gått ner 21 kg  hurra för mig ! så nu kan jag rida på sassan igen ! nu finns de ingen risk att hon går av hahaha !!!!

Igår när mamma kom och hämtade barnen så passade jag på och röjja här hemma fasten huvudet kändes som en sten ! så nu e de fint här hemma !

ja ne nu ska jag ta och börjar med maten *** see yaa ***

torsdag!

1 Läs mer >>
Ja så va de Onsdag och jag e ledig jippi har jobbat lördag till tisdag , de e inte kul och jobba på helgen , och måsta kliva upp när P och barnen kan ligga kvar och dra sig , jag har kommit fram till att jag inte är en morron människa !!! sen gjorde de juh inte saken bättre att de va kanon väder både lördag o söndag =( satt ute på jobbet i lördags och fundrade alvarligt på och smita men de vart inte så !

Vad har hänt annars då , jo i lördags så for Patrik och han Pappa och köpte en ny bli ! en Saab 9-5  en 00 a kombi , röd jätte fin är den och går som en dröm !!!
Sen fick vi sälja merca kombin på söndan så de va bra , då fick man juh in lite penngar där !
I övrig tror jag att de har varit ganska lugnt! inga fler hyss från Rasmus sida än i allefall , lite less jag va den dan !!!

Ja Oden han e på bättrings vägen , han haltar inte och svullnaden har gått ner , men de finns fortfarande lite svullnad kvar ,sen är han öm över såren , men de kan han få vara , bara han inte halltar ! Sen verkar han va lite känslig på benen , han blir svullen för minsta lilla sår drygt ,

Hade som tänkt att jag skulle ta och röjja i huset i dag men jag känner ingen insperation , känner mig bara trött och slut funderar på och elda och sen krypa ner i soffan med en bok ! ......... men ååå jag har inte drucke nå kaffe i dag ! kanske de e därför jag känner mig trött och orkeslös , ne de här går inte måste ha kaffe , see yaaa !!!

Onsdag !

0 Läs mer >>

ja dan började med att jag och Ronja for till hästarna där hon hjälpte mig !!! så gott hon kunde lill pruppen min =) Rasmus han vile inte följa med så han fick vara hemma , de ha han varit förr och de har gott bra , han har inte hitta på nå bus ! Jag och Ronja va väll borta högst en halv timme , så när vi kom hem hjälpte hon mig och ge hästarna här hemma osso , vi gick in och de första som rasmus säger ,
 -Jag har provat sånt där starkt , bara lite gran , de va inte så starkt ! då har han tagit mun vatten och sköljt med ! vilket inte barn får för de e alkohål i de !!!! så de vart en massa skällande och gnatande på han ett tag !
sen när jag kom in i köket va de kräm över hela bordet ! då skulle han ta lite kräm men sölade !!! och de va inte så lätt och torka upp sa han , så när jag stod där och skällde änu lite till så ser jag att hans hår ser lite konstigt ut !!!
- vad har du gjort med håret . utbrister jag
- Jag har klippt mig !
så efter änu mera skäll så va de bara och sätta han på en stol och ta fram sxen och börja klippa , han hade tagit en stor tuss fram på luggen , en stor tuss mitt på jessan , långt ner så de va kanske 2 mm där han klippt , och sen ett fin jack bak i nacken , så nu är han kort hårig , riktigt kort ! kanske 2 mm bak i naken och vid öronnen och sen ska jag va glad om de e 3 på toppen ,jag kom juh på sen att jag skulle ha tagit kort på eländet men jag va så upprörd så jag glömde de gaaaaa barn !!!!!
Så hädan efter så blir de till och ta med han , nu kan jag inte lita på att han inte hittar på något dumt , som bestraffning så blir de inget lördags godis , han försökte göra en dil med mig , att om han städade rummet så skulle han få , men de va nej på de , sa åt han att han skulle städa rummet i allefall !

Sen när jag och Ronja va ute och gav hästarna här hemma mat så upptäcker jag att Oden e jätte svullen i ena bak benet , från hasen ända ner till kronranden och att han har två brodd hål på utsidan av hasen , mitt på och strax under ! och att han markerar lite lätt på de bak bennet SUCK !!!!  då har Idas häst sparkat han hallt , han som hade blivit fri från stäckningen han fick får några veckor sen jag blir så less , så de va bara och kladda på kyl balsam och linda och sen får jag se om de blir nå bättre , bara han inte har sparkat av något , men då tycker jag att han inte ska kunna stödja på benet jaja vi får se ! har de inte blivit bättre på en vecka så får man fara på kliniken med han , billigt nott!!! tur att jag har han försäkrad !

jaja vi får se vad mer som kommer och gå fel i dag ! nu ör jag att Ronja har vaknat så då ska jag ta och plocka upp henne !
                     ***byebye***

fredag den 13 !!!

1 Läs mer >>
Ja så va de torsdag och snart har hela denna vecka gott , dessa ledig vecokrna går så himmla fort ! käns inte som jag hinner vila upp mig ! men men de e snart över med dessa lång pass! skönt ,

Jahade tänkt ladda upp lite bilder från i tisdags , men jag hitar inte kabeln till kameran , måste ringa till Patrik och höra om han vet vart den är !
.... så nu e de fixat =)

lite bilder från i Tisdags !mina underbara barn !!!Rasmus och Anna hoppar utför snöhögarna =) ser att jag glömde ställa datumet innan jag knäppte kort , dumt !min lilla dam kan se grym ut i blan hihi , sen äter dom choklad så de e de som e runt mun på bägge !!! =)

Jag slänger ut någr billder från min brors 30 års fest !!!

   detta e på dagen, de e broder med sin dotter Mathilda ! hon e söt som socker den flickan !   De här är på cesars , där han får ta i mot sin stora present från alla ! ett fallskärms hopp , 
                               gissa om han blev glad !!!! 
 Detta e då jag och mina bröder !!! 


ja ne nu ska jag ta och göra nå vettit , som tex städa och försöka söva ronja 

***Bye Bye for now ***
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

torsdag hela dan !

1 Läs mer >>
ja så va de tisdag kväll och jag och barnen har aft en underbar dag ute ! solen har strålat hela dagen och vi har åkt pulka och bobb i snöhögarna ! började med och fara och släppa ut hästarna hos Djupenströms , sen vart de kaffe där så då tyckte jag att han kunde ta barnen och komma bort till oss och grilla lite korv , de tyckte han lät som en förträfflig idé =)
Så sen bar de av till Ullånger för och inhandla lite korv och bröd samnt hamburgare och så lite små grejjer som man behöver för en ute dag .
när vi kom hem så fixade jag varm choklad ,kaffe,smörgåsar,appelsin klyftor , fika brö och plockade i hop muggar khertchup ,senap, och dressing, sen tände vi elden och fixade en soffa att sitta och fika på , medans vi väntade på att elden skulle bli glöd så åkte Ronja på rummpan utför snöhögen och Rasmus han åkte på bobben , efter ett tag så kom Djupenström med familj på skoter och då va de dax för hamburgare och korv =) de vart bara hamburgaren och kaffe för mig , efter som jag inte äter nå bröd ;)
vi va väll ute i ca 3 timmar innan solen började gå ner , så då packade vi i hop och gick in !
Nu till de tråkiga , medans jag stod och förberedde skinksteken så ringer telefonen , de va från jobbet ! och dom ville att jag skulle jobba natt i natt , underade ett kort ögonblik på om jag hade en bra ursäkt men kom som inte på någon =( så de va bara och ringa till dagis och säga att barnen kommer i morgon ! men tro inte att jag kunde gå och lägga mig direkt , ne inte da ! barnen va hemma och jag hade ingen som kunde passa dom så de va bara och vara vaken de , fick sova en halv timme sen Patrik kom hem och sen bar de av hit !!!
så nu sitter jag här och nu e min rast slut

***ByeBye***

tisdag kväll!

0 Läs mer >>
jag vaknade upp till strålande sol och klarblå himmel =) gissa om de käns skönt , idag ska vi ut på utflykt eller om vi bara sätter oss i snödrivan på gården och gör upp en eld och grillar lite korv och myser !
Skriver mer sen , nu måste jag ut !!!
                                                                   ***ByeBye***

ååååå !!!

0 Läs mer >>
... I snö vädret ! ja så här mycke snö har vi väll inte sett på ca 6 år !!! klev ut i en snödriva i dag bara för kul, visade sig att de gick upp till midjan på mig !!! ( skulle ha haft täckbyxer på mig ) inte bra ,kallt !!!
Men en som tycker att de e kul ute nu de e Rasmus , han försvinner nästan hihihi !

Jag har fått en förfrågan om vilka grönsaker som e tillåtna , och de e i princip alla grönsaker som växer åvan jord !  Tänkte att jag skulle skriva ner några exempel på olika grönsaker , och hur mycke av varje grönsak som man får äta för att uppnå 6 g kolhydrater !
- 60g pallsternacka
-63g kokt morot
-65g kokta rödbetor
-93g kokta kålrötter
-100g gul lök
-100g sockerärter
-120g kot purjolök
-125g röd paprika
-134g aubergine
-150 g avokado ( drygt två halvor)
-155g tomater
-160g kokt vitkål
-175g kokt blomkål
-195g mangold ( vet inte vad de e)
-195g grön paprika
-200g kokt broccoli
-200g haricots verts
-240g surkål
-240g rättika
-260g kokt sparris
-270g isbergsallad
-285g squash
-300g gurka
-300g rädisor (75 st )
-375g fräst spenat
-600g konsenverad sparris
-670g kokt spenat

Studera listan, välj ut de grönsaker du gillar , lär dig tilllaga dom på olika sätt , så blir vägen till målet lättare .
denna lista e för dom som går 25 + och då är de tillåtet att bara äta 6 g kolhydrater och då kan man ha någon av dessa eller några , som kompletering till rena kött rätter , 10+ arna får äta mer , medans 50+ inte får äta några som hellst kolhydrater , grönsaker ska bara vara som garnetyr på tallriken .

ne nu måste jag sluta för Patrik vill sova och de måste han juh få göra min älskling !
                                           
                                       ***Natt Natt***

Hej hopp !...

1 Läs mer >>
Ja i går så fyllde min storebror 30 så vi va där på eftemiddan tills han vart bort rövad haha sen bar de iväg hemmåt , för och äta lite och sen byta om och göra sig klar , för på kvällen så vad de pubb på cecars och de va skit kul , och jag syndade , man får juh inte dricka alkohål enligt GI-noll men jag har varit så sträng så jag tänkte att en dag får jag dricka , och sen va de juh 30 års fest ! men i dag så skör jag sten hårt igen !

ja annars har de väll inte hänt så mycke ! vi skulle fara till skridskoskolan på morron här ! de va bara de att de hade kommit hur mycke snö som hällst och jag körde fast så klart !!! å de vart inget skridskoskola , känner mig ganska sliten osso ! vaknade med dunder huvud värk , men de e klart de kanske man har av alkohålen ! ja ne nu ska jag ta och kolla vad ronja gör , blev lite väl tyst!!!

***ByE ByE***

30 års kallas !!!