3 Läs mer >>

...de e så svårt och hinna me allt ! =P men jag e nog ganska bra på och hitta på undanflyckter ! hehe ne men nu e jag hemma med Ronja , för hon kräktes nu på morronnen innan vi skulle fara på dagis ! men jag gråter inte för de ! skönt och slippa ut och köra bil i detta busväder , när Patrik va ute och skotta nu på morronnen så gick snön över framjulen på traktorn ... då e de rätt mycke snö ! så då tänkte jag att de e en perfekt tid för en uppdatering =)

Vad har hänt då ?!? en hel del har börjat rida lektion på Oden , och han e jätte duktig ! men gud vilken träningsvärk jag hadde efter de !!! jag har film på de , men efter som jag är helt handikappad på de här med datorer och ladda in film och dyligt så kan jag tyvär inte dela med mig av min duttiga häst =) , man kan inte tro att de bara e andra lektionen ... han e sååå härlig men om någon kan va snäll och hjälpa mig och så , så kanske man kan lägga ut en film !?!

Annars så har jag jobbat , är så less på och jobba , men man ska nog inte klaga , de finns dom som inte ha nå jobb och ja man ska va tacksam ... men ändå ! såg att man kunde vinna 176 mille på lotto ... de skulle juh inte vara helt fel , men då måste man juh spela osso ! nä de e nog bara och jobba på , de blir nog bättre ! Sen blir dce juh inte bättre för att ryggen har börjat bråka igen ! Fattar inte farför jag inte kan lyssna på min kropp , ne man ska va så himmla tjurig och göra saker ändå även fast man vet att man kommer och få ont !!! de e juh ingen som tackar mig för att jag sliter ut ryggen på jobbet ! nä de e slut på de nu !

Hadde juh funderingar på och sluta ryka osso , men de e bara en fundering än så länge ! har dragit ner på giftet så de e juh på g , men jag måste känna att nu e de nog ! vill juh inte svälla upp igen ! och för och klara de måste jag ha ännu mer karaktär ... och de kanske jag har ... elr ?!?!
äh ...man ska bara bestämma sig !!!

En anna grej som e på g är att försöka få Ronja och gå på toan i stället för i blöjan ... med blandade resultat =/ ska väll tillägas !!! hon säger till efter hon har kissat i blöjan =D söt prupp de e juh alltid något !!!

Rasmus e rolig han ! just nu sitter han och räknar i sin räkne bok ... och de e väll bra , om han inte skulle va så petig ... Alla siffrer som han skriver ska va perfekta , enligt han själv ! försöker förklara för han att de inte gör något om de blir liiite fel !!! han skulle skriva 14 och då vart inte 4an gokänd enligt han själv ! och de vart inte bättre av att han hadde bläck penna , då tyckte jag , stryk över den då da och gör om den ! men de gick inte ...men de e bara och stryka över och skriva de på sidan om ... med de gick juh absolut inte !!!så nu gråter han och är jätte frusrerad och tycker att vi ska köpa en ny bok för den här är juh förstörd!!! då tyckte jag att de fanns juh andra sider och räkna på !!! men nääää den e förstörd !!! Pet Oskar !!! han e kanske lite lik mig ...
 
jaja nu ska jag ta mig en kopp kaffe och lägga in lite ved i basan och mysa med mina barn , och titta på snön som fortsätter och vräka ner !!!

men skärpning på m...

4 Läs mer >>
japp i går vart jag ett år äldre !!! känns inte så himmla mycke ! klev upp kl 6 när Patrik och Rasmus for och börja med bulldegen , sen gjorde jag och Ronja bullar och sen tårta , och en massa plock av saker hemma här ! vid halv 2 kom mamma med rasmus , hon va snäll och hämtade han på skolan , så slapp jag =) Rasmus hade köpt en blomma till mig den e sååå himla fin och en jätte fin kruka , han har riktigt bra smak grabben !
Sen kom storebror med tjej och barn , så då fick jag träffa Casper och Cellina och självklart Mathilda =) och Casper och Rasmus kom jätte bra överens och även tjejerna kom överens så de va kul =)
Sen kom Pappa , mormor , och svärfar och svärmor på kvällen så de va alldeles lagomt =)

Kom och tänka på en grej ... för precis ett år sedan började jag med Gi noll och jag håller fortfarande min vikt , min start vikt va 112 kg =S och nu väger jag 72 kg och jag e hel nöjd =D
Så nu ska jag börja träna lite smått hade jag tänkt så jag orkar springa hela vårruset denna gång , funderar allvarligt på och sluta med min last jag har !!! fan de e inte klokt va penngar de gå till de ! får bara se till att inte stoppa i mig en massa onyttigheter så jag sväller upp igen , promenader kanske , ska kolla om jag kan va utan i kväll kan jag de så klara jag de , jag har juh slutat förr så de går nog ! kan juh promenera på rasten istället !
hummm jaja vi får se vad jag bestämmer mig för , kan juh va tjurig jag me !!! har jag klarat av och gå ner 40kg i vikt kan jag klara av de här osso , ne jag ska nog göra ne !!!

Nu ska jag ta och ta en kopp kaffe och sen fara och lämna Ronja på dagis , sen blir de en ridtur !
Bye Bye

Ett år äldre !!!

0 Läs mer >>
Ja de har juh varit nyår , och då fick vi fin främmande från s-vall , nyår , nyårslöften ... hummm mitt nyårslöfte har alltid varit att jag ska ta tag i min vikt , och i fjol så fixade jag de , År 2009 fixade jag mitt livs största problem ett problem som jag har levt med hela mitt liv ... min vikt ! så de här nyåret så kändes de lite tungt faktiskt , hade som inget och fokusera på , har inte riktigt bestämt hur jag ska lägga upp saker och ting.

ja ny år =) Elli och Robban med barn och hund kom upp dan innan nyår , på kvällen dök Marie ochMattias med barn upp , så vi satt och surra och drack , och hade mycke trevligt =D
Nyår så va jag och elli och brudarna en tvärsväng till K-fors för och inhandla lite till kvällen , sen började jag och fixa lite med maten , medans steken stod i ugnen så klädde jag ,elli och våra grabbar på oss och sen ut i snön och lekte Rasmus Och Emil va väll inte allt för imponerad så efter en timme så gick vi in  och jag fortsatte med maten , medans Elli gjorde sig i ordning innan vi satte oss till bords så han jag göra mig iordning osso . vid 12 slaget så flödade skummpan och vi försökte få väderballonger och stiga till skyarna , fick i väg två , den tredje slockna när den inte riktigt kom upp och krachade i snön , den fjärde bran upp !!! vet inte riktigt va de ska betyda =P ja sen la vi barnen , och efter och stått ute i kylan så va de skönt att bastun va igång =) såvi vuxna hoppade in i den med boddy skrubb i hösta hugg , och skrubba skrubba för fullt hehe men shiit va len man blev ! sen väntade en härlig duch sen smörjde jag och elli in och med något jag inte kommer i håg namnet på =P  
Kan tala om att man vart len som en barnrumpa dan efter =) hur sköönt som hellst , fredag va slappar dag , med tårta och present öppning , lilla Nova fylled nemligen 2 härligt med kalas =D Lördagkväll va de hemfärd för dom , dom skulleha kalas på söndag kl 13 för övriga fam och vänner så dom kunde inte stanna längre , tyvärr men de blir fler gånger absolut =)

På söndagen så va jag och Mia ute och red , kan säga att de va inte de varmaste jag har varit med om !!! -17 brrr men de vart en tur upp mot ladsjön , på vägen upp mötte vi tre skotrar i full fart !!! mindre trevligt ! När vi kom till stallet så bad jag älsklingen starta bastun så den skulle va varm tills jag kom hem , och jag kan säga de va skönt !!! kliva in i en varm bastu , mmmmm =) så hela familjen bastade även Ronja =) hon tyckte de va lite varmt i början men sen vart de bättre =) 

Måndag , Tisdag va de jobb Onsdag va vi ledig ! Tisdag kväll for vi till Magnus och Emma och hällsa på , där satt vi till 2 kanske =) och hade trevligt , Mycke trevligt ! Onsdan va Mia och jag ut och red trots att de va - 19  ute !!!!
men hade klätt på mig mycke !!! så jag frös inte ! 
Torsdag och Freda va de jobb ! Torsdag kväll när jag skulle fara från jobbet så hade bilen åkt på en is propp , fick vänta en timme innan vi fick i gång den !!! och de hadde legat på en -27 hela dan så de va sviiiin kalt ute 

I går va jag på min första lektion med Oden , har inte reda lektion på 2 år tror jag om de inte e tre nästan ... så de va dax , och de gick kanon =D de va så kul för han vill värkligen göra rätt hela tiden och försöker så de e kul =) så de e inbokat den 23 me ska bli så kul ! 
Idag så har vi inte gjort mycke , tagit in en skopa ved och skottat upp en padock =)) nu ska här tränas !!!


Nä nu har ni fått en liten uppdatering , nu ska jag baka en kaka och knåda en bulle tills i morgon , de e juh någon som fyller år i morron ;) 

Bye Bye  

nyår och massa ann...