3 Läs mer >>

mms_img67680 (MMS)

Samarbeta mobil samarbeta !!! Äntligen har jag och mobilen kommit överens ! Här är en bild på mina stövlar är tok nöje med dom , längtar tills jag får prova dom på :-D han är bra duktig min älskling ! Förhoppningsvis kommer han hem med dom i dag ;-) Känner mig rätt taggad inför kvällens träning , allt handlar om inställning har jag hört :-) nä fika lite på jobbet sen jobba lite mer så kommer nog även denna dagen och gå :-) hej hej

Samarbeta mobil samar...

0 Läs mer >>
Tar vi i morgon .... då blir det en tur till ut till ridhuset för ett nytt försök med programridningen, kan juh inte bli värre än vad det blev i måndags !

Han gör det så bra min lilla häst, han försöker verkligen ! men det är inte alltid så lätt och förstå allt och få ordning på lång bena , men han är ändå en utav mina ögonstenar !Älskade lille plupp !


ooo snart får jag hem mina nya stövlar =D och dom e såååå fina önskade jag kunde visa er men ni får ge er till tåls ett tag till , dom är nämligen inte riktigt klara , men i morgon är dom nog det , har en bild på mobilen som jag fick av älsklingen , men mobilen vill inte samarbeta med mig så det blir ingen bild tyvärr ;)

jaja nu ska jag ladda för ännu en dag på bageriet och sedan träning !

Natt Natt =)

Nya tag

3 Läs mer >>
kan sammanfattas med ett ord ... katastrof !!!

Vart ska jag börja ... kan väll börja med det positiva! Fick till en riktigt bra samlad vänster galopp samt höger galopp på en volt en hel volt utan att han bröt ut på öppna delen , sen va han rätt så samlad i traven men då vi skulle börja rida programmet så för det första vart han riktigt förvirrad när vi vände upp på medellinjen ... va ingen vägg och luta sig mot =O detta va märkligt matte !!! ja vi vinglade upp på medellinjen sen när vi skulle vända åt höger så va det också märkligt ! och övergången till skritt på medellinjen funkade inte utan han gick i mot bettet och tog inte förhållningen men tråååååååk matte skritta när vi kan galoppera !!! volten gjorde han fint sen gick det lite bättre i andra övergången och sen volten efter det vart hyfsad halten vart sen och ur form totalt !!! fria skritten ... vingel vingel vingel .... sen va de tax för galoppen i höger varv , men jag struntade i den hade galopperat redan innan och han började bli slut så jag travade volten istället och då bröt han ut , jag va inte riktigt bered utan slappnade väll av i en mille sek då passade han på , snett igenom , vingel vingel vingel ! han inte riktigt ställa om han riktigt så den hörn passeringen och volt blev inte bra och den ökade traven ska vi inte tala om ! ja jag säger då det får vi 20 % så är jag nöjd men det kommer inte vara snyggt och prydligt iaf

Ska försöka få ut en film så ni får se eländet !

http://youtu.be/r5MRrNQoed4

Fick inte in filmen här så ni får nöja er med en länk ;)

Ja det är varken vackert eller bra det här suger tror jag ska av anmäla oss =/

Måndagens programridn...

0 Läs mer >>
Tänkte att jag gör ett litet snabbt inlägg innan sängen =)

Va ute på en tur idag på förmidagen ooo jisses va varmt och skönt det va ! härliga värme =D
Hade tänkt och rida upp mot Landsjön , men den vägen va avstängd , vet inte riktigt varför! men kan vara att den inte är allra bästa så här på vårkanten , så vi fick vända om och ta en annan väg , red hit till oss och upp i skogen , finns en riktigt bra klätter backe där också , inte så lång dock men den är rätt jobbig då underlaget är sand som är rätt lös , så det vart två ggr uppför den !
På vägen från stallet så blev det en hel del halter och igångsättningar från halt till trav och sen ner i halt igen , sen även halt på en tygel läxa från i torsdags =) gick rätt bra måste jag säga !

Ska börja klättra mera nu när vägarna börjar tina fram för och få lite mera styrka i bak kärran så får vi se om galoppen blir änu bättre och bärigare =)Goingen min !

Nej nu blir det sängen tror jag, ska fara ut till nordingrå och rida igenom programet i morgon och eventuellt på torsdag , men i morgon blir det absolut ! så jag måste kika igenom programet så det riktigt sitter där innan det blir sängen !

Hej på er !

Dagens ridtur

2 Läs mer >>
Hade planerat in en träning i torsdags i kramfors , kände att jag ville ta dit han och testa innan tävlingen !
och de gick över förväntan ! han är inte den hästen som stressar upp sig för minsta lilla utan han tar det hela med ro =)

Då till själva ridningen , han va pigg och lite laddad , men efter ett tag så började han koncentrera sig mer på vad jag bad han om, fick rida på volten efter som vi har problem med att han gärna vill bryta ut när han inte ha staketet till hjälp , det är så svårt och förklara , men han känns som om han vore i två delar , från sadeln och fram så är han ställd , och blir över böjd när vi rider in på volten och de resulterar i att han böjer halsen , men går rakt , eller så blir de skänkelvikning av allt !!! men Sara hjälpte oss, jag måste ha en "starkare" ytter hand , och vara staketet typ ! men för den delen inte bli hård i handen ! inte en allt för lätt kombo vill jag lova ;) men till slut lyckades vi riktigt bra ! sen testade vi vart vi hade galoppen åt och ja vad ska jag säga ... han fattar juh höger nu utan att göra kosparkarna men han orkr inte bära sig på en volt i just höger , men där i mot i vänster klarar han av det , men specielt snyggt är det inte , men de kommer nog !

Ja summa sumarum så är jag nöjd =)
Här kommer lite bilder

Som sagt jag är mycket nöjd med han !

I morgon eller på måndag så ska jag fara en sväng till nordingrå och rida igenom programet hade jag tänkt !

men nu blir det sängen =)

natt natt på er !

Torsdagens träning

1 Läs mer >>
Ja jag ligger lite efter ;)
Men iaf så var Onsdagen inbokad i minsta detalj !
klev upp kl 8 ,var vid stallet vid halv nio , släppte ut vildjuren ;)
sen begav jag mig till Älsklingens jobb för och bestämma hur mina ridstövlar ska se ut
och så här kommer dom och se utDom kommer bli i svart lak med vit söm så fina kommer dom och bli =)
och det kommer och vara denna modell
Ja sen va de bara i väg till kramfors för och hämta spån och köpa foder !
är så glad att jag har Kingcaben perfekta blien till mina ända mål ;)


Sen när jag hade mockat och tagit in allt spån och foder och skulle åka hem så passerade jag dessa sömntutor som låg och solade sig i värmen så klart är det min två som ligger och lata sig =)
ja det va onsdagen de !

onsdag

0 Läs mer >>
...fick det bli i dag !

Herre gud säger jag bara , de blåste på bra vill jag lova , men Oden brydde sig inte så mycket om att de blåste !
Men han var riktigt pigg ändå =)

Gjorde lite samma som förra gången övergångar från trav till skritt och upp i trav igen och sen ner till halt och sen trav , bara för och få han och lyssna vilket han gjorde riktigt bra , snart behåller han formen även i halten , med betoning på SNART ;)

Sen red jag på en volt i skritt bara för och mjuka upp  han i sidorna , flyttade för skänkeln osv vilket efter ett tag gick riktigt bra , testade att bara flytta han för vikten , och bara ha en lätt skänkel vilket han lyssnade mycke bra på , sen testade vi en galoppfatning , första tappade jag bort mig helt , lättade allt för mycke på tygeln vilket resulterade i att han flöt i väg och blev lång och sprang iväg , men andra fatningen gick bättre höll i mot lite mer i tyglarna och då blev fattningen klockren ! duktig kille !

På vägen hem så travade vi en hel del och jag gjorde även skänkelvikning i trav , fick till två som va riktgt bra , han va i form och de va tackt i dom =D så frammåt går de juh !

fin bubbas
ja nu ska jag ta och göra mig klar för jobb !

hej hej

En blåsig tur ...

0 Läs mer >>
Ja efter en dag i full fart har jag äntligen landat i soffan =)

Började dagen med att Mia och jag kollade hästarnas andra hage , slog ner lite stolpar och spände upp trådarna , det är sådan lervälling i deras vinter hage så det är dax och byta nu , så i morgon behöver dom inte gå i leran mera !

Sedan när jag kom hem så var de dax för barnkalas fasters gotjej har juh fyllt 5 år så Rasmus och Ronja var bjudan på kalas , även jag fick stanna på fika =)
Efter en massa surr,bus och skratt begav vi oss hemöver.
Älsklingen höll på med Pontiacen , han skulle byta stötdemparbustning fram på han , så då fick jag rycka in och hjälpa till , inte för att jag kan skruva ... men jag kan juh hålla lampan så han fick se något och sköta domkraften som tryckte ihop fjädern och allt mojs ;) så nu har pärlan fått nya bustningar , det fattas bara täning av en mindre olje läcka så är de bara ut och rullla för pärlanhan gör sig fint i vinter väder med =)

Han även med en ridtur idag !
Red mest i skrit och bara lite trav jobbade vidare med halterna, snart sitter det , vill att han ska behålla formen och energin in i halten , men vi är inte riktigt där än! sen även från trav till skrit tappar han samlingen men men , med lite mer träning så blir detta nog bra ;)
Galoppen har jag inte tränat på ... har lite dåligt och hålla till på , får se om jag far ut till nordingrå till veckan och tränar på programet och galoppen , sen får jag se om jag och Sara också för den delen har tid för en ridlecktion i kramfor på torsdag Fm eller om hon kan i påsk , skulle va bra och fått ridit där en gång före tävlingen , men som sagt får se om Sara har tid för oss ;)nej efter denna dag är jag riktigt trött , så nu blir det sängen !

Natt natt på er =)

Lite trött är jag nog...

0 Läs mer >>
Har juh ridit både i onsdag och i går , men som sagt jag har inte varit så flitig på och uppdatera , de blir lätt så när jag jobbar natt , offtst så rider jag på morgonen , och då när jag kommer hem så stupar jag i säng , sen på kvällarna så blir de mycke tid till familjen , men i onsdags så hade Ronja kräkts på morgonen så dom va hemma , tnkte rida på morgonen men jag for hem istället på morgonen

Svammel ja jag vet ;)

men det vart en tur på eftermidagen i stället , tog en tur till paddocken och kolla underlaget , men det va inte allra bäst , och när vi va där så hade hindren tinat fram =D kunde inte låta bli och testa om han ville hoppa ! hade inte så stor lust och nöta dressyr ! la fram bomarna som han hoppade högt över och jisses vad han brallade efter =D haha han tyckte de va riktigt roligt , hödjde sedan upp bommarna så de blev kanske 30 cm högt ;) och han flög över ! och han bjöd riktigt bra ingen tvekan när han väl hade upptäckt hur kul det va !
och jag upptäckte att han tog både höger och vänster galopp efter hindret  så det va bra =) kanske kan bli hopp häst av han också ;)
Själv är man juh igentligen hoppryttare =) men man måste juh ha dressyren för att få till hoppningen ;)


I går så vaknade jag vid 14 tiden , skulle vända på dygnet så de va bara och stutsa upp ur sängen =)
klädde på mig och hällde i mig kaffet och drog till stallet för en ridtur !

han va riktigt fin i går med , fick till en riktigt bra galopp denna gång också =) och en härlig samlade trav !
La stor vikt på halter denna ridtur , så det blev en massa övergångar från skritt till hallt och från trav till hallt och in i trav igen , så som sagt försökte få till övergångarna ! försökte även få till att han inte skulle tappa formen in i övergången gick så där ! men de kan bara bli bättre , han känndes inte omöjlig ;)

Provade även och knoppa manen på han i går och ja ... dom kunde juh ha blivit bättre , men för att vara första gången jag gör de så är jag nöjd =)
vist blev han snygg ;)
knopparna blir så tjocka efter som han har så tjock man , men dom får duga !
Idag så får jag se om de blir någon ridtur =)

hej hej !

Veckans ridturer =)

0 Läs mer >>
Låvade lite mer uppdatering i dag så det är bara och börja ;)

På tisdagag kväll så var de vårsoaré på skolan samt lite venisage av vad dom har hittat på under året och en massa mingel och go fika =)

Det brukar vara så att dom håller till ute , men detta år så höll dom till inne i gympa salen tack och lov för de , för vädret va juh inte det bästa och sen va det lite små kyligt !

Oj vilka ducktiga barn ... de sjöngs och spelades en hela massa !

Lite bilder så klart =)Är impad över att lärarna är så musikaliskaDet är riktigt roligt att barnen får spela och sjunga så mycket en lyckad kväll helt enkelt =)

vårsoaré

0 Läs mer >>
Har en hel del och skriva om men orken tryter ... jaja nu ska jag krypa i säng , sen i morgon ska de uppdteras en del här jag lovar ;)
Bjuder på en ego bild ;)
Saknar mitt långa hår !

ja ja natt natt !

snabb uppdatering

2 Läs mer >>
ja efter som jag har natt vecka så blir ridturerna på morgonen denna vecka , förutom i går för då va jag riktigt trött på morgonen !

Idag va han riktigt fin !!!
Började med övergångar vilka han gjorde kanon bra från skritt till trav , men de va lite jobbigare från trav till halt men efter ett par gånger så lyssnade han riktigt bra på även de =)
Efter och gjort övergångarna så fick han trave en längre bit , och då ... då ni kom han in i en sådan grymt härlig samlad trav , så jag hade inga problem med och sitta ner på han , och även fast jag satt ner så tappade han inte samlingen och formen =O ni kan tro att jag tappade hakan där jag satt ....... bröt av till halt och travade i gång han igen , och han har fortfarande samma trav !
När han va så samlad fick jag för mig och lägga vänster galopp vilket jag gjorde och vet ni vad hästen gör .... bjuder mig på en klockren fattning och in i en helt underbar samlad galopp , och han går fortfarande i samma form som i traven och man känner hur han jobbar bakifrån och fram , och det bästa av allt jag hade inte hela hästen i handen som det brukar var i galoppen utan bara en lätt kontakt , Han kan juh !!!!!!
Dock va det juh hans bättre sida men ändå , han har aldrig varit så bärande i galoppen utan flutit i väg efter ett par språng och blivit lång och snudd på okontroler bar ;)sedan fattningarna har hanjuh brukat sprungit in i men inte denna gång =)))))

Är så lycklig !ni har sett den förut , jag vet men han e så fin =)

Morgon tur