1 Läs mer >>

img_4874 (MMS)

Slänger in ett litet inlägg så här på kvälls kvisten :) fick ett infall idag och tog på mig spring skor å lämpliga kläder och skjutsade Rasmus på fot bolls träningen , så Medans han tränade så sprang jag elljusspåret 3 km !!! Och vist vart att jag gick i dom värsta backarna men jag försökte springa så långt de gick i backarna ! Så nu till nästa gång så vet jag vart jag gav upp nu i dag så nästa gång ska jag tvinga mig och springa längre i backarna ;) det va så kul så jag tror det blir en tur hemma här i morgon med om jag inte har allt för mycket tränings värk det vill säga ;) så när jag å Rasmus kom hem så startade vi bastun för både han och jag va genom blöta och kalla efter som det regnade på rätt bra där ett tag och jag säger bara de ... så otroligt skönt det va !!! helt underbart med bastu , vart även lite hemma spa så nu mår man väldigt gått ;D nerbäddad i soffan ! Slänger in en liten ego bild ! Blir så tråkigt utan bild ;)

Slänger in ett litet ...

1 Läs mer >>

Jag och Oden tränar galopp fattningar

Oden

0 Läs mer >>
Tro vad jag ska skylla på denna gång då ;) nja det blir samma gamla vanliga ... för lite tid helt enkelt !

Men nu tänkte jag försöka mig på ett litet inlägg då !

Har varit på en träning igen ute i ridhuset med lilla bubben =) gick väll inte riktigt lika bra som förra gången , han va lite mer o fokuserad och spänd och ville inte riktigt komma till ro! men det vart iaf en hel massa galopp för våran del, ibland rätt bra och i bland mindre bra !!! höll på och åka av x antal ggr som sagt en skvättig och tittig häst , det va inte alls samma känsla som förra gången tråkigt nog !

Vi fick som sagt öva galopp fattningar , det va inte så mycket mer =) det jag skulle tänka på va och forma ur han innan jag la galopp skänkeln fick till tre riktigt bra höger fattningar utan dubbla spår och utan ko sparkar jippi =D sedan vänstern va han mycket mer regler bar och ett  av fattningarna va han till och med i någorlunda form ;) så nu ska vi bara jobba vidare på galoppen och mellan traven här hemma får se när nästa träning blir hoppas det blir snart för det är så kul =)

ja här kommer lite bilder !
Idag har jag även varit ute och ridit en sväng innan regnet , efter som han inte har några skor så vart det en skritt tur längst byvägen en bit sen red jag hem och dressyrade lite på läggdan här hemma , han var även idag en smula spänd , men det kan ha något och göra med att vi mötte en 4-hjuling som va väldigt högljud och min lite smått töntiga häst tyckte den va livsfarlig och skulle äta upp han ;)
Tog lite lösgörande arbete här hemma för och få han med på noterna och sedan provade vi både höger och vänster galopp vilket funkade hyfsat , jag gav mig när han hade gjort en riktig fattning åt vänster och en riktig åt höger på slutet va han riktigt trevlig =) nu i veckan så ska jag försöka få tag i hovis så hon kan få komma och sko så vi kan börja träna på allvar igen , kommer och bli en hel del kondition för hans del så landsjövägens backar kommer vi och besöka flitigt fram över ;)
Funderar själv på och skaffa mig ett par löp skor och börja springa själv har på dom sista träningarna insett att lite mer kondis vore inte helt dumt ;)

hare ;)


dåååååligt med uppdat...

0 Läs mer >>
Underbara häst !

Var i väg och tränade förra söndagen och torsdagen som va ! och jag säger då det , det är som och sitta på en helt ny häst , sommar vilan har gjort honom gått!

Söndagens träning bestod av och hitta en mellan trav på han , utöka trav registret lite , han är rätt stabil i arbetstraven nu och jobbar på bra där, men då jag bad om och öka tempot lite så vart det genast mycket snubbligare och han kom ur formen men efter några varv så släppte även det , så det är något vi ska öva på hemma här öka öka öka utan att tappa form och stöd
Ja han va riktigt fin och rida , fick även ta galopp och tro det eller ej så vart de inga ko sparkar i höger =D men vi kommer fortfarande inte runt på volten i galopp utan att han bryter ut , men men det kommer väll så småningom =)

Ja sedan så vart det juh träning på torsdagen samma vecka ... kanske lite tätt inpå men va tusan =)
denna gång va det ute i nordingrå !

detta pass så la vi vikt på och få han riktigt lös i sidorna och vilken skillnad det gjorde =O helt underbar och rida och han bröt inte ut en gång i volten utan fann sig i och följa med runt !!!! även galloppen satt ! i höger så sparkade han inte i mot skänkeln som han brukar göra utan jag kunde lägga i mot inner skänkel och han flyttade sig för den , sen vart de inte så att han galopperade på dubbla spår som han brukar =)
Sedan vänstern kunde jag reglera farten bättre och även där flytta han för skänkeln lite så han inte föll in som han brukar =D ja detta pass va ett kanon pass ! Önskade verkligen att jag hade haft möjlighet och filma det men bilder får duga =)Ja det vart en liten bild bomb , så nu e jag super taggad och träna , nu när vi har tagit ytterligare ett kliv i rätt riktning  =) kändes lite motit i våras när vi bara stod och stampade med galoppen , men nu =) ja han är som en helt annan häst ... sååååå kuuuuul !

Oden min Oden!