0 Läs mer >>


Denna vecka började så bra ... Men slutade i sorg !
Mina tankar går till familjen och nära vänner , de är så ofatbart , som mamma kan jag försöka förstå hur de skulle kännas , men den tanken är för hämsk att tänka på , får en klump av förtvivlan , panik  och en oerhörd rädsla bara jag snuddar vid tanken !
Lilla byn Ullånger verkar inte ha kommit ur sin förbannelse !
änu ett ungt liv har slocknat !
Vi tror att döden är långt borta , de händer inte mig eller någon i min omgivning , men sanningen är den att livet inte är oendligt , alla ska vi dö , vi vet inte hur , vi vet inte när , men att vi ta vara på de liv vi har och gör de bästa med de , att alldrig skiljas som ovän med någon , om de är dina föräldrar eller släkt , nära vän eller en ytlig bekanskap , de spelar ingen roll , du vet alldrig om du ska få se den människan vid liv igen eller om de är sista gången du ser den ! Att vi , jag , alla tar livet för givet ! de e klart vi vaknar i morgon , men de vet vi inte , så var tacksam över att få vakna, va tacksam över alla i din bekanskap.

Livet är en gåva va rädd om de !Vila i Frid Jens L

I övrigt denna vecka
I tisdags så jag fick jag kaluffsen fixad av bäst Ida B
och som vanligt så blev jag tok nöjd =)

haha måste bara berätta ! hade juh bestämt tid att jag skulle vara hos hon kl 11 , brukar juh inte sova längre än till 8 efter som jag har hästarna på morgonen , men jag vaknade 20 över 11 ....... Panik !!! inga hästar ute , inte hade jag tvättat håret .... tvättade håret lite snabbt och brummade iväg till stallet , som tur va så hade dom jag har hästarna hos släppt ut dom redan , kanon bra !
Så 45 min sen rullade jag in hos Ida ;) men de gick juh som hejsan de osso , vart klippt och sen vart de lite mys med goingen Thea ;)en liten bild =) ja de e knäppt med mobilkamera och jag gör mig inte så bra på bild =P

Igår så va jag ute och red för och skingra tankarna lite , och de gick inge bra !!! med ridningen alltså , de märktes på Oden att jag inte hade tankarna där dom skulle vara , men iaf så försökte vi oss på höger galopp , börjde med skritt i höger varav på volten och sedan små volter i volten , för att han skulle lossna riktigt i höger sidan , sen samma i trav , så långt gick de bra , drog något åt vänster när vi va på öppna delen av volten , och sen va de som dax för en galopp fattning !!! gick så där han fattade juh rätt galopp och höl den i några språng , sen på öppna delen av volten tappade han galoppen och bröt ut mot vänster , samma sak flera gånger , slutade med att jag hamnade i snödrivan !!!!
upp igen ochh tänkte no e re väll själa den !!!
sänkte kraven och tänkte för mig själv oki får jag han och fatta rätt galopp och fatta den direkt när jag lägger fattningen så får jag vara nöjd , la fattningen och han fattade galoppen och höll de i tre sprong sen bröt jag av till trav gjorde de fyra fem gånger sen la vi av när de gick som bäst typ !Bus bubbas , vart en del bock sprong och glädje skutt också , men de får de bli i bland =)

nej nu ska jag göra mig klar för och fara och jobba , sista passet sen är de helg =)

på återsende =)

Denna vecka !!!

1 Läs mer >>
Gud va underbart skönt och inte behöva frysa , fick riktiga vårkänslor av värmen och fågelkvittret och framförallt solen som lyste på oss =)De vart intervall körning idag , tänkte efter som de va dressyr i Lördags så skulle han få smälta de lite !
Men så fort jag tog i tyglarna så hände de grejer , så de vart lite övergångar innan vi kom till backen vi skulle köra intervaller i .

Startade med samlad trav uppför i ca 200 m restrerande 200 så fick han gå i ökad trav
upprepade de två gånger , sen tog vi tag i galoppen vart juh givetvis vänster galoppen ... men men tänker inte lägga ner så mycke på högern när vi är ute , har lite svårt och känna vilken han går i så de sparar jag till padocken !
ja de vart tok galopp 200 m sen lugnade han ner sig till bara ökad galopp ;)
upprepade de 3 gånger , sista gången så vart de samlad galopp första 200 och sen ökade JAG till ökad galopp :)

på vägen hem så skrittade vi till hans stora förtret !!! han ville juh fortsätta galopperra , de va juh kul matte !!!
men icke de inte =)
gjorde förflyttningar och övade på och få in bakdelen effter framdelen om ni fattar vad jag menar , alltså höger bak i höger fram och inte i dubbla spår som han gör nu lite trixigt när man inte har en spegel och ser hur han går =) men jag vet hur han ska kännas när han går på ett rakt spår så jag red på kännsla !

Nu har man blaskat av sig med lite vatten =) och ätit en lite omellet och fått i mig kaffe så nu blir de till och göra sig klar för jobb =)

Ridturen avklarad

1 Läs mer >>
Har varit vaken sedan 6 kanske inte de smartaste draget när jag jobbar till 23:30 ikväll , känner mig inte inspererad att göra ett dugg !
men jag ska väll försöka få till en ridtur idag iaf , är juh inge kallt ute idag det är till och med + grader härligt  , en liten förnimmelse till att de kommer en vår =)
aahhhnu kände jag mig genast på bättre humör .

Appropå vårPärlan har fått kommit ut i kylan ;)
Älsklingen har bytt kylare , fixat värmepaketet och generatorn tror jag de va ?!
så snart är han klar för sommarens utflyckter =) och se denna bild gör juh att man längtar ännu mer till sommaren !

Gick tillbaka och kollade vad jag hade gett för löften inför året , tänkte jag skulle berätta hur de går ;D


- 15 kg till sommmaren : ja de är på god väg kan jag lova ! - 4 kg än så länge =) fortsätter med och köra noll tolleran på socker , funkar kanon de ;P

- Ställa upp i en Dressyr tävling till hösten : Ja de ska vi nog klara var juh som sagt på våran första träning i helgen och den gick över förväntan

men vi måste jobba med galoppen de e som den som är kvar.
Men vi traglar på =)

- bli en snål PiiiP ;P - ja denna pungt ... hade ett bra sparkapital fram till mitten på januari , nu är de slut ! men jag ska kämpa vidare !

- Bli mer planerad .... hummm näää har inte kommit så långt på denna pungt =)

Nej nu ska jag ta och kolla över Ronjas dagisväska så den e klar tills vi ska fara och sen utsläpp av hästar
Men först en kaffe kopp ;D

adjö ;)tråk måndag!

0 Läs mer >>
ja idag så va de juh träning ute i riduset , gick alla tiders :D
Fick göra övergångar från trav till skritt och tillbaka till trav och de klarade han galant , sen skulle vi galoppera , ååå jisses säger jag bara vänster gick hyffsat ,men höger huga huga , nu har vi lite och jobba på till nästa gång , stärka upp höger sidan så han orkar böja / bära upp sig i galoppen tur de är ett tag till nästa träning ;)
Red på vanligt tränsbett idag och de funkade riktigt bra , vissa gånger kännde jag han knappt i handen =)

min fina fina kille

Lite bilder från dagens träning =)

Måste verkligen köpa en ny filmkamera så jag kan föra över till datorn och lägga ut !
som sagt han va riktigt fin och rida idag

neh nu ska jag fara på ica en sväng och handla lite och äta , känns att jag inte har ätit något under dagen .... inte bra , men jag har inte känt mig hungrig fören nu , så som sagt ica sen Mat !

over and out ;)

tränings dags !

0 Läs mer >>
En väldigt inspererad rubrik ;) kom inte på nå annat , så dagens datum blev de , de funkar nog !

Har haft natt vecka denna vecka , och nu lagom tills kroppen har vant sig vid och jobba natt så ska man ställa om sig ! och de e inte alltid de lättaste , kan jag låva !
Brukar va rätt mör på lördagarna , men vi får väll se hur de går =)

Fin Bubbas=)Va ute och red på tisdagsmorgonen efter jobbet , de vart tempoväxlingar i både skritt och trav , bytte även till vanligt tränsbett ,gick hyffsat men han ville inte lyssna helt på mig , öronen va riktade mestadels framåt och halvdålig kontkt med munnen hadde jag , men de kan juh bero på att han valde och inte lyssna ;) och väldigt spänd på hemvägen , men han brukar få lite extra fart på hemväge är man rider ut själv på han .
Även idag vart de en morgon tur i månskenet , men idag så tog jag tag i övergångarna , just bara för och få han och lyssna på tygeltagen , och sen jobbade vi med och flytta för skänkeln , och tillslut så lyssnade han riktigt bra , men på hemvägen fick han lite tuppjuck fel så de skulle springas och fort skulle de gå !!! inte hade han ro och strutta runt i samlad trav bläää tyckte han "håll i dig matte för nu åker vi" ....
Lyckades få stopp på han och sen vart de ryggning för hela slanten åååå vad han tyckte att jag va tråkig !!!
Men vi kom hem säkert iaf !
Redo att ge sig i väg , men först måste man vännta på att matte ska fota SUCK!Tillbaka i stallet ! med frost i skägget ;)

nej de här går inte , nu ska jag slänga på mig stallkläderna och ta in lite hästar , ska även skotta fram hästtransporten och ställa den i ordning inför Lördagen , för då ska vi nämligen i väg och träna , ska bli så kul , hoppas bara att sköter sig med lastningen !


en bild från förra träningen =)


bye bye !

20/1 - 2011

0 Läs mer >>
Ni ska bara veta hur otroligt skönt de va och sluta 3 i dag ! förut så har vi haft ett 12 timmars pass när man vi jobbar måndag fm men nu har vi ändrat så vi slutar 3 i stället , men då har vi juh ett till em pass , men de gör inte så mycke än iaf =)

Så när jag kom hem så startade jag ugnen för och baka min födelsedags tårta , för i morgon så blir jag tydligen ett helt år äldre =O ... vet inte om jag ska skratta eller gråta !
och så här blev resultatetrulltårte botten med maräng på som jag blandade i lite rårörda hallon innan jag smetade på de på kakan , sen i mellan har jag en smörkräm , med hallon i , ska även täcka siderna med grädde , men de gör jag i morgon innan den ska serveras ;) synd bara att jag inte får smaka ,så jag hoppas den är god ! för som sagt jag har inte smakat den =)

Andra tåtan/kakan ska jag ha ut på jobbet i morgon så de vart en enkel kladkaka , med samma hallon smörkräm som på tåtan åvan , men när jag knäppte bilden så va kakan fortfarande varm så jag kunde inte smeta på krämen så här blev den !men som sagt ska till lite mera mojs , ska försöka komma ihåg och ta en bild på den när den e klar =)

Medans jag bakade ,så svängde jag ihop en middag bestående av kebab kött tacco sås och ris , jag åt bara kebabe och ett sallads blad men gott som tusan va de =)

Kände att jag hade ganska mycke ork kvar i kroppen så jag tänkte att en ridtur på de här , så sover man gott i natt ;) sagt och gjort , efter att jag stökat undan de mesta och sagt godnatt till barnen så åkte ridkläderna på , å iväg de barFin Bubbas ;) han var jätte lätt i handen och klev under sig tok bra ! inte som han har varit tidigar , då har man haft han mer i handen , men idag <3 en ren dröm och rida , och mycke driv hade han idag , men inte för mycke så de blir fläng av allt , utan lugnt och kontrolerat , men ändå med kraft
Ja helt underbar kan man sammanfatta den hästen som
nu ska jag gå och sussa nanna , morgondagen närmar sig med storm , vill inte ;O


natt natt

Baka baka liten kaka

0 Läs mer >>

mms_img38665 (MMS)

Kaffe rast på bageriet :-) och takdropp + 0,5 ute löööv it :-D synd bara att man jobbar ja ja får hoppas de kommer fler sådana här dagar fram över. Idag när jag kommer hem så ska jag baka en tårta tills i morgon vet bara inte vad de blir för någon än men något gott ska jag väll få ihop ;-) hoppas bara att de kommer någon och hälsar på så jag inte måste slänga allt :-o sen efter tårtan blir de ved hämtning ! Funderar även på om jag ska kunna klämma in en rid tur innan de är natten ! Men vi får se vad som hinns med :-) Nej nu ska jag återgå till arbetet hej svejs ;-)

Kaffe rast på bagerie...

0 Läs mer >>

gaaahhh har haft värsta socker/godis suget dom senaste två dagarna !
Första två dagarna hade jag tok ont i huvudet ! tänkte ja de känner jag igen , hade de förra gången oxo ...men jag tror jag hade förtränkt de fruktansväde socker/godis/choklad/dricka suget som kommer dag tre - fem !!!
De gjorde inte saken bättre att de stod en hel dricka back med dricka i förådet och skrek efter mig samt att jag bakade i går , fatta inte att de ska vara så lätt och bara slinka in med ett finger i munnen när de har kommit lite smet på de , kom på mig sjäv 3 gånger att jag va på väg och stoppa de i munnen , men de hamnade på handuken istället , mycke bättre ;)
sen kom Broder och Sandra Casper o Cellina på besök , och vilken tur att jag hade bakat ! så dåå fick jag sitta och titta på medans dom åt morotskaka de va inte lätt vill jag lova !
När dom hade farit så skyndade jag mig att slänga in kakan i frysen , den har inte ropat sååå mycket efter mig än ...

man jag vet juh att de blir bättre , efter en vecka blir de lättare ... hoppas jag !

jaja i övrigt så har de kommit en hel massa snö !!! ca 50 cm kom i torsdag till fredag .... onödigt sen i dag har de kommit kanske 5-10 cm blöt snö , i går va 17- ute och klart , i morse när jag tittade ut va de +0,5 och de bara vräkte ner blöt snö , riktiga lapphanskar också totalt onödigt !
Känns som om de alldrig kommer och bli vår ... vill ha takdropp ,fågelsång och värmade solsrålar ... MEEEEEEN jag får nog vänta minst 2 månader till =/


sååå mycke snö man inte skogen få vara grön och full med fågelsång istället för svart och vit och alldeles stillaBra precis en meter snö !ja vinter !

Synd att jag glömde ta med mig kameran till stallet i dag , Rasmus red ut själv idag på Cassandra , Ronja red på Oden och jag fick snällt gå bredvid , vart ca 1,5 km promenad .
Rasmus klarade de där riktigt galant behövde inte hålla i henne ens :)

ja nu har jag plitat ner en massa strunt ;)

synes!

godis ,godis,godis ge...

0 Läs mer >>
ja både jul och nyår har varit , tiden går så otroligt fort nu för tiden , vet inte riktigt vart dagarna tar vägen !Julen spenderades med familjen först med min mamma och pappa och syskon på den härliga jul frukosten , sen vart de till och fara till Patriks mamma och Pappa för paket öppning och mer mat ,
Det va riktigt skönt och inte fira här hemma , viste de e skönt och inte behöva frakta rumpan och paket hit och dit , men de e bra mycke mindre och förbereda men samtidigt så får man juh de som man vill ha de om man har den hemma  =)

Det nya året spenderade vi med Elli, Roban och deras barn här hemma , super roligt som vanligt =D
Till nyårsmidda vart de ...

-Smördegsbakad fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås.
-Vaniljpannacota med rårörda hallon

Och sen en del drinkarnågra av alla drinkar som Elli och Robban gjorde =)

lite mer bilder från dagarna 4


så lite bilder på barnen , med bus i snön =)

Sen är de juh ett nytt år , och då ska man väll ta och sätta upp mål för sig själv , kan lugnt säga att jag har ett givet mål , har juh fuskat en hel del sen föra våren ...

såååå nu blir de hårdkörning på GI för min del

här kommer lite mål från min sida !

- 15 kg till sommmaren !
- Ställa upp i en Dressyr tävling till hösten
- bli en snål PiiiP ;P
- Bli mer planerad ....

så fyra mål till och börja mer de ska jag nog klara av

oj oj ett långt inlägg de här , men de blir juh så när de va ett tag sen man uppdarerar och jag hoppas de blir bättring på den fronten =)
2011