1 Läs mer >>

ja jag säger då det !

ska vi någonsin få årdning på det där ? det är frågan de !!!

Började som vanligt med övergångar mellan skritt och trav , och det funkade bra , övergick sedan helt till trav på volterna och bytte varv för och mjuka upp sidorna och de va han med på och mjuk och fin ! Sedan va de juh dax för galoppen då !

började i vänster efter som det är den bra sidan , de första 5 fattningarna gick undan , så jag bröt av efter tre galoppsprång , just bara för och få han och lugna sig och förstå att han inte behöver rusa in i galoppen , efter de så fick jag tre riktigt bra fattningar och då lät jag han rulla på på volten ett varv och då va han någorlunda samlad , jag behövde inte känna att vi va på väg ut i snödrivan iaf !

Sen va de juh dax för höger !!! försökte från trav , men de va kört , han tog fattningen , men de va full gas det va nära snödrivorna kan jag säga , efter ett antal fattningar så bröt jag av till skritt sammlade upp han i skritten och försökte där ifrån , och då fick jag även där två riktigt bra fattningar dock orkade han inte riktigt hålla dom mer än tills vi kom på öppna delen för då bröt han ut eller rusade på , men det är en klar förbättring , inga kosparkar och sedan så tog han juh fattningen och de blev rätt galopp , så jag är rätt nöjd ;)

Bara och fortsätta nöta,nöta och nöta

ja nu ska jag ta och krypa i säng kl är juh över ett så vi höres kanske i morgon =)

natt natt

Galopp pass

1 Läs mer >>
OM ni INTE kan se den nya designen så tryck F5 !

ett litet tipps från skaparen ;)

och elli tack än en gång är så så så nöjd !!!!!!!!

ett litet tips !

3 Läs mer >>
vad tycks om mitt nya utsende på bloggen =D min underbara vän Elli har fixat detta till mig , tack så himmla mycket =D
 
Skulle skriv om passet i går kväll men soffan hade en underlig dragningskraft ;)

ja efter som ljuset har behagat kommit och det är ljust till 20:00 så passade jag och Mia på och ta en tur i padocken! 
startade med övergångar , har förståt att han blir mera lösgjord och framme vid bettet när jag börjar med det  sen rullade vi på i åttor försökte få  övergångarna så bra som möjligt , sen testade jag även och sitta ner mera på han och de gick juh så där  jag fick jobba ordentligt för och komma ner , men till slut så slapnade han även av när jag satt ner , så jag får vara nöjd med de lilla , försökte mig inte på någon galopp , utan de vart mest bara trav just bara för att jag inte ville bråka med han !
Får se om jag tar ett galopp pass senare i veckan !
Idag har jag haft grym träningsvärk i magen ... härligt =)min going till häst ;)


Litet dresyrpass och ...

4 Läs mer >>
Rasmus hade hockey avslutning på söndagkväll ute på hallen och där de bjöds på fika och sedan prisutdelning !
Efter de så hade tränarna fixat ett papper med barmarksövningar vilket Rasmus tyckte va en bra idé

- Mamma jag tar ett sådant papper så kan vi träna !
- ehhe vi?! säger jag lite tveksamt
- ja mamma!
ja jo gör så du så tränar vi !


När vi kom hem så visade jag han hur man gjorde alla övningar
Han gjorde 28 sittup, och sedan ville han att jag skulle göra de !!! så de va bara ner på golvet och köra på ! märk väl att jag hade grym träningsvärk sedan Lördagen och det här gjorde inte saken bättre !

Ja så här ser papperet ut !vet inte om jag skulle klara av och springa 2,5 km =O
och 6 km cykling hua !
tur att man bara behöver göra en sak !

Rasmus klarade av 15 riktiga armhävningar !
själv så klarade jag bara 10 !ja ni ser ... men jag har juh sagt att jag ska börja träna så det här är juh en bra början , sen så är de juh alltid bra och ha någon som drar ut en !

hej sverjs !

barmarksträning!

0 Läs mer >>
Vaknade i morse och kände mig slö, med efter en par koppar kaffe så åkte ridkläderna på =)
kännde av magen sedan gårdagens rid pass =)Har nu på förmiddan varit ute på en jätte härlig tur med Oden, jobbade med övergångar och sammling så han skulle korta upp sig lite mer i traven med goda resultat må jag säga vart ävn en del galopp jag lät han springa på och göra av med lite energi  men jag längtar tills ladsjövägen är bar ! där kan man galoppera , det är flera km med lagoma backar med varigerande lutning, då kan dom få springa tills dom blir less ...
ja som sagt en helt underbar ridtur och ingen blåst bara värme =D kännder som att sommaren inte va långt borta ;)
nja de tror jag inte riktigt men den är på väg iaf !Bubbas efter ridturen !

hej hej

helt underbart väder ...

0 Läs mer >>
Idag så har vi haft konferens ute i norrfällsviken , trode först inte det skulle va så givande som det var !
det va blanannat en föreläsare som va så otroligt bra !
Han pratade mycket om positivt tänkande och om hur stor del det har i hur man lyckas , vart många hah upplevelser kan jag lova !

Så mitt motto fram över är :
Tro inte att du misslyckas innan du ens har försökt !

Igentligen så är de så självklart ... går du in i något som du tror att du kommer och misslyckas med , så blir de så ! Har du istället en positiv attityd är chansen att du lyckas större !

Så det lutar mer åt att vi anmäler oss till dressyr tävlingen nu än innan , å va klåen , någon ska juh komma sist ;P

nu blir de mat sen en ridtur

Hej hopp

Konferens med jobbet!

0 Läs mer >>
Ja är de inte så att Söndag ska va vilodag ?
ja här i detta hus är de då inte det !

Har haft en grym träningsvärk i magen eller i hela magregionen och även rygg och ljumskar efter träningen igår ! hua ligen !!! insåg att jag kanske inte hade så mycke muskler längre , så nu blir de till och träna om jag ska kunna sitta ner i traven på Oden !

Efter att jag hade släppt ut mina hästar och kommit hem så gjorde jag varm choklad och mackor till barnen och älsklingen samt kaffe till mig , sen begav vi oss ut i ved skogen , älsklingen höll i motorsågen och
jag agerade traktorförare och bär hjälp , efter några träd så tog vi fika paus och åkte lite skoter och sedan fortsatte vi med kapandet och kvistandet , och efter ca 2-3 timmar så hade vi 2 fulla skopor med ved !ur min synvinkelnågra pinnar har de blivitDetta är vad vi hitils har åstakommit i år , och mer lär de bli =)

ja nu så ska jag ta och krypa i säng tror jag , jobbar juh i morgon så då är de bäst och lägga sig i tid !

Detta vart juh inte ett hästrelaterat inlägg , men Oden har fått vila idag  hade hellst velat skrittat ut en tur idag ,hade tänkt göra de efter veden , men då var det juh söndagskola för Ronja och hockey avslutning för Rasmus så de sket sig  får försöka i morgon kväll istället .

nä natt natt på er

Söndag = vilodag ... ...

0 Läs mer >>
Jaaa äntligen har vi Sommartid , och de firades med att de kom snö !!!
blä!

Men de känns som om börjar närma sig gröna gräsmattor


mullrande V8 or ;)grill kvällar med varma vindar och gooa vänner! fy vad jag längtar , och att alla ridvägar tinar fram ! och hästar utan vinterpäls !!! men som sagt nu får vi juh en timme ljusare på kvällen =D så nu hinner man göra änu mer ute på kvällarna , för oss innebär de VED !!! det är en tråkig syssla men ak så nödvändig , vill juh inte frysa nästa vinter , kommit fram till att veden värmer inte bara en gång!  man blir varm när man hämtar den från skogen, man bllir varm av den när man klyver den, man blir varm när man kapar den, man blir varm när man hämtar den från vedboden och staplar den nere i huset, och den värmer huset när man äldar , 5 ggr alltså ! =)
oj svammel från min sida !

nej nu ska jag dricka lite mer kaffe sen blir de stallet och efter de blir det Ved !!!
ha en bra dag alla vänner =)

Sommartid

2 Läs mer >>
Fina underbara häst !

Ja de låter lite roligt jag vet , att ena dagen läsa att inget fungerar för att nästa dag läsa att allt funkar , men det är verkligen så ...
Idag va han hur mjuk och fin som hellst i en stabil form och lätt i handen och spenstig i steget , ja jag säger då de ... han va helt klart underbar och sitta på idag !
Även högergaloppen gick bättre , fattningarna blev inte riktigt bra men han fattade dom och galopperade på volten utan att flyta ut på öppna delen =) men fort gick de ! och så vidare sammlad va han inte . men han gjorde de =D framsteg .
Fick även sitta ner på han bitvis ... och hjälp säger jag bara , JAG behöver träna lite magmuskler och rygg , mina jumskar säger jag bara , mina jumskar !!!

Sara tyckte även att vi skulle ställa upp i dresyr tävlingen dom ska ha i Kramfors den 30 april , dom skulle ha en speciell klass för travare ... men jag vet inte , det va juh de här med och sitta ner och sen galoppen ... men de är klart man kanske skulle vara med och sen kan man juh ha de som refrens pungt , kan juh vara bra så man vet vart vi ligger och vad vi behöver jobba mer med , samtidigt som jag vet vad vi behöver jobba mer med ;) ja jag vet inte hur jag ska göra ,

Vad tycker ni ?

här kommer bilder i från träningen !snyggingen <3så en liten bild bomb så vad sägs ska jag anmäla mig eller inte ?

Träningen avklarad !

2 Läs mer >>
jaaa =D och solen lyser och blåsten har lagt sig , kan bara bli en kanon dag !

just nu håller jag på och ladda upp med en massa kaffe inför träningen, vad vore livet utan kaffe ;)Igår kväll dök Marie och Mattias med barnen upp så de vart en massa trevligt surr och skratt , sedan kom även Ida H och Tommy , kl va nog halv ett, ett när vi gjorde kväll , som sagt mycket roligt var de =D

Ja ja nu åker ridkläderna på, sen kopla transporten och hämta hästen ;)


Höres =)

Lördag hela dagen =)

0 Läs mer >>
Jaaaaa nu är de helg , ska bara sova en stund först =)
Vart ingen ridning nu på morgonen, men jag tror inte Oden hade något imot att få gå ut med damerna till hagen =)

Blir inte så mycke sömn idag , ska fara till Kramfors och köpa foder och fylla på spån!Samt att Älsklingen ska på skroten en sväng , sen kanske man hinner med en tur till kvällen , hade planer på och bara skritta ut barbacka , men som sagt kan bli på eftermiddagen !Skulle behöva göra en sannering här hemma , ni vet tvätta , städa mm !
Men efter som jag tycker att de e sååå roligt och städa (not) så tror jag de får vänta ... eller så måste jag göra ett ryck , är juh skönt när de e gjort !


Nej nu blir de sängen kl är nu 09:00 och ska kliva upp 13:00 ... 4 timmar jippi =/ nackdelen med och ställa om ... lär juh inte alls vara trött kl 13:00!!!

Natt natt på er och ha  en bra dag , själv ska man bara sova bort halva dagen !

Äntligen helg =)

0 Läs mer >>
ja kan man bli annat !
Säger bara Natt vecka ... det blir en hel massa kaffe en vecka som denna , eller ja de blir de alla veckor ;)

Ja och de jag sa om att Oden och jag kommit ur våran svacka ... glöm de !!!
ridturen i morse var ... inge bra kan jag säga... hade planerat att försöka få han och hoppa lite små skutt , men de va bara och glömma de ville han bara inte ! ja så jag la om planen och tänkte att vi jobbar vidare på galoppen då ! men gaaaaaaaaahhhh total kaos...spänd som en fiol sträng huvudet uppe i skyarna inte alls på humör för något kändes de som ! varken i skritt eller trav , tänkte för mig skälv , lugn och fin och bara se till att rida ! men till slute så brast de ! gjorde halt mitt i paddocken och hoppade av ... kände bara att jag behövde andas ! inget funkade han va sten hård i munnen och va bara tvärtimot , gick imot skänkeln mm
Ja efter ett tag så hade jag lugnt ner mig och satte mig upp igen, och då va de som en helt annan häst ... han som kom ner på jorden , lyssna och va framme vid bettet ... helt otroligt hur allt som försvan kan komma tilbaka lika fort ... iriterande !
Försökte inte ens med galopp varken höger eller vänster ... utan nöjde mig med skritt och trav

Ja dett bådar juh gått inför lördagen !


Nej nu blir de till och göra sig klar för änu ett natt pass de sista för denna vecka!

tröööööt