1 Läs mer >>
Jag som hade kommit igång och bloggat en hel massa ... vart tog det vägen =O

oki ska försöka summera lite då !

Crusingarna har dragit igång på alvar nu vilket är jätte kul =)
Först ut så va det Startskottet i Timrå !
Gjorde oss klara ganska tidigt för vi hade en del ärenden på Birsta och göra ! tänkte mig inte riktigt för så jag gjorde iordning mig här hemma och sen i väg de bar och jisses vad jag ångrade mig när vi gick inne på Birsta citty !!! folk stirrade inte bara lite ... hade satt upp håret i en 60-tals frilla typ och sedan en kläning på de humm notering till mig själv ! inte göra så fler ggr !
Efter att blivit ut tittad på stan så åkte vi upp till Bäste Elli och Roban för lite surr och drickbart , och invänta colaste Marie och Mattias för att i sedan samlad trupp åka mot Timrå och Crusera och titta på bilar =)
Och tror ni inta att jag glömde kameran hemma !!!!!!
så det blev ett par halvtaskiga bilder med mobilkameran =/ surtEn sådan här ska jag äga någon gång =)
Både den övre och undre skulle jag kunna tänka mig ;)

Denna ovanför tyckte Älsklingen jag skulle ha istället för king caben ... jo inte mig i mot då behöver vi juh ingen väghyvel till vägen iaf !!!

som sagt många bilar var det men kallt som attans !!!


Helgen efter så vart det spontan camping hemma hos Marie och Mattias på fredagen, mycket trevligt och sedan på Lördagen så bestämde vi oss för och prova vagnarna så sagt och gjort , medans Marie var på fotbolls match me Markus så for jag till Kramfors på boa och handlade drickbart till mig och Marie sen på kvantum för handling av mat , kopplade vagnarna när dom kom hem och for till almsjönäs , en sjö uppe på ullångers fjället jätte härlig badstrand på sommaren och även en utmärkt camping plats ;)

Bjuder på ett par bilder
även denna gång så vart kameran hemma =(
Så de blir mobilkameran denna gång också !Alice badar fötterna i det inte allt för varma vattnet !Rasmus e allt bra sugen på och hoppa i ! men icke ... ville inte ha sjuka barn !!!Hade en lång prat med lilla fröken om hur vida hon inte fick gå i vattnet eller på bryggan ...Underbar solnedgång !


Våra husvagnar , våran är det med för tält =)Jag och Marie njuter av kvälls solen det va helt underbart =)Även Patrik och Mattias njöt det tror jag vi alla gjorde =)
Sedan när solen hade gått ner så gjorde vi uppe en brasa som värmde och gått vi satt nog uppe till 12 - 1 någonting, kommer inte riktigt ihåg , men mysigt hade vi runt brasanEn MYCKET lyckad helg må jag säga =)

Denna helg va det Crusing i Sollefteå som stod på schemat , men denna gång fick barnen vara hos Mormor och Morfar , det är helt oki och ha dom med på dagen , men på kvällen när man ska åka ... dels blir dom less på och bara åka runt runt , sen är det så mycket fylla runt i kring så såvidare barnvänligt är det inte på kvällarna.
Hade först tänkt och dragit dit husvagnen och kanske åkt dit redan på fredagen  men vädret va så dåligt i fredags så de blev inge av  sen hade bäste Elli och jag bestämt att dom skulle va barnfri och följa med oss upp , men dagen innan typ så åker deras dotter på magsjuka ... surt som attans , men men det kommer fler tåg !!!

Men det som va ännu sämre va att bromsarna la av på Pontiacen =O så det vart inte så mycke körande för våran del =( parkerade nere vi parkeringarna alldeles vi crusing ledet och stod där och kikade , träffade på en del bekanta , men kalt som attans va det och tur va väll att jag inte tog klänningen även denna gång , hade frusit som attans kan jag lova ! efter ett tag så rullade vi hemåt kom väll hem vid halv 12 , vi hade nog stannat längre om inte bromsarna hade pajat
Kollade på det  i kväll och det är troligtvis huvudcylindern som läker och även ena hjulcylindern SURT !!!!
men men de e bara och reparera typ , synd bara att det kostar en slant ca 1600 till 2000 kr !!!

jaja nog me tråkigheter och vad glömdes även denna gång .... jo kameran !!!!! så mobilbilder även denna gång =/

Denna Mustangen vill jag ha !!!!!!
Vist den e ny , men shiit va grym den e =)
den är bara så mumms ;)

Undra om dom finns i cabb ????

ja det är i stora drag vad vi har gjort de senaste tre helgerna ;) och i mellan det har det bara varit en massa jobb , längtar tok mycket till semestern men nu är det inte långt borta , 12 arbetsdagar kvar jippi =D sedan 6 veckor av ledigt så underbart !

på återsende ;)


skärpning på mig !

2 Läs mer >>
hej hej hallå , nej jag har inte lagt ner bloggen ! men efter som det snart e sommar så blir tiden framför datan bara mindre och mindre =) både på gott och ont !

Oden har inte fått någon mer foderstrupsförstoppning , och i Onsdags så va veterinären och hälsade på för och kolla tänderna ! och dom så riktigt bra ut sa han, bara en aningens vass men inget som skulle göra så han inte kunde tugga ordentligt ! han va nog bara glupsk helt enkelt, han filade ner de lilla vassa som va och tyckte inte jag behövde kolla han fören om tre år !
Sen så sa han att han inte trodde de va lymfan utan spottkörteln som va svullen , och det hade och göra med att det hade blivit grön gräs och att det skulle gå bort av sig själv.

Drog en lättnad suck ! men samtidigt så vet jag inte om jag hade hoppats på att det va tänderna som orsakade stoppen , för som det är nu så vet jag inte riktigt varför och så fort han får hö så vill jag stå och kolla på han en stund , bara för och försäkra mig om att det inte händer igen !
Nojig ja vist !!!!!

på kvällen så cyklade hela fam till stallet och tillbaka , vilket bli ca 3 km men väl i stallet så passade jag på och rida en snabbtur och jisses vad pigg han var ... så nu är väll tanken att vi ska rida mycket så han bygger på sig lite muskler ;) så mycket i skog och mark och sedan mycket klättring men det får bli en annan dag än denna, kanske i kväll , men vi får se . Ja nu vet ni juh vad som händer med Lille vännen !

Sen har jag en hel del annat och skriva om också, men det får bli ett senare projekt för nu blir det sängen för min del , inte kul och jobba natt !!! men måste man så måste man =)


natt natt alla


en uppdatering kan...

2 Läs mer >>
Ja igår fick jag nog !

När vi hade tagit in hästarna och jag precis skulle till och borsta Oden så börjar han ruska på huvudet och pipa rätt konstigt sen kom gurglandet ... jaha så va det dax igen !!! en till foderstrupsförstoppning =O börjar massera på vänster sida av halsen för och få det och släppa, och efter kanske en min av masserande så släpper det !
så där och då bestämde jag mig att jag idag skulle ringa till en veterinär och höra vad dom trodde det va  sagt och gjort , ringde först till Dannero kliniken och den veterinären lät riktigt vettig, nämnde att jag hade två problem med min häst dels att han hade förstorade lymfknölar och sedan foderstrupsförstoppningen ! Lymfan kunde han inte riktigt förklara via telefon men efter som han inte hade någon feber och inga andra förkylnings symtom så trodde han inte att det va något smittsamt , efter som dom andra hästarna inte hade fått det men han ville att jag skulle avvakta till på måndag och hade han inte fått någon feber tills dess så kunde jag höra av mig om jag ville ha en tid på kliniken för och kolla upp munnen, tänderna, luftrören och foderstrupen... vilket jag förmodligen kommer och göra, men han tyckte att jag kunde ringa till distriktsveterinären så dom kunde åka ut och kolla på han , så sagt och gjort ringde till dom och förklarade än en gång hur läget va som , även denne veterinär tyckte det lät konstigt att inga andra förkylnings symtom visade sig , sen frågade jag om foderstrupförstoppningen kunda ha och göra med de förstorade lymfknölarna att göra ,  men det trodde han inte ! utan han trodde att lymfan berodde på att han hade över reagerat på betet , men sa jag han går inte på betet än vist det är lite gröngräs som dom går och knaprar på, men han tyckte att efter som han inte visade några andra symtom så skulle vi av vakta , men så frågade jag än en gång om varför maten fastande för, och om det kunde ha något med tänderna och göra , rådet jag fick va att inte ge han kraftfoder !
Men jag ger han inget kraftfoder sedan han fick det första gången, nu fick han det juh utav bara hö ! ja då kan det juh ha något med tänderna och göra !
- då vill jag att ni kommer ut och kollar tänderna på han !

Så någon dag denna vecka, han kunde inte säga vilken dag det skulle bli =/ så kommer han och tar en titt !
under tiden så ska jag ge han mindre hö åt gången fast offtare sen ska jag även blöta höet lite, funderar starkt på och fara köpa ett fin maskat hö nät så han inte gluffsar i sig maten !

min fina lilla kille ... undra om jag ska förlora dig på samma sätt som jag förlorade Tira =Cjaja nu ska jag ta och fara till stallet för och kolla till han !

Samtal med veterin...

0 Läs mer >>
Oden har fått några dagars vila denna vecka ! dels pga att det gick så bra i lördags  men framförallt att jag misstänkte att han hade blivit lite förkyld eller att de va på g , inge feber och så  men han hade förstorade "halsmandlar" kommer inte på vad det heter , men uppe vid/under ganachen ( stavning ) var det som två knölar , ganska stora  sedan så på söndag kväll när vi hade tagit in hästarna och jag stod och borsta och han åt sin kvälls mat så börjar han hulka sig och hostar , ruskade väldigt mycket på huvudet ........ insåg juh direkt vad som hade hänt ... Foderstrupsförstoppning för detta hade jag varit med om med Tira gumman, började massera på vänster sida av halsen på Oden för och få det och lossna (det va då jag kände knölarna) och efter ca 30 sek så hade det lossnat och han va normal igen ! men snacka om att man blir rädd  för det ser och låter inge kul vill jag lova men han fick inte äta nå mer foder den kvällen... sen nojjig som man är så stannade jag kvar i stallet en bra stund tills jag såg att han hade bajjat och druckit vatten .

Den natten vaknade jag av en hemsk mardröm !
Drömde att jag förlorade Oden, så för och kunna somna om så gatt jag klä på mig , ut i bilen och fara och kolla till han , var tvungen och försäkra mig om att han levde , vilket han gjorde , tyckte väll att matte va konstig som kom den tiden på dygnet, men är man orolig så är man !

Ja så han fick vila på Måndag pga detta och sedan på tisdag så sov jag alldeles för länge ! vaknade med ett ryck kl 11 och halv 12 skulle jag vara med Rasmus hos tandläkaren ! och inga hästar ute ! panik ! men jag klarade det =)
Sedan på Onsdag skulle jag rida men då regnade det så mycket så det blev inget av de !
Men i går lyckades jag få till en ridtur =) hade tänkt mig att vi skulle ta det lugnt  men Oden tänkte annorlunda !
han va full av energi , vart en tur i skogen över stock och sten så han fick bromsa upp sig och lyfta på fötterna !
Märkte inte av någon förkylning utan han va som han brukar vara  så det är nog bara jag som har varit lite hönsig =)
Idag så vräker regnet ner så ingen ridtur idag! synd vi hade juh kommit i gång och det hade börjat lossna, en det får bli nya tag till veckan , måste nog ta och införskaffa mig lite regn kläder både till mig och hästen .

dessa skulle vara kanonEn kappa som täcker benen och sadeln


och sen detta till bubbas , synd bara att det inte finns i någon annan färg !

Min önskelista blir bara längre och längre ;)

Bjuder på en bild av Ronjas senaste påhitt också !Så kreativ den lilla fröken !!!!

Nej nog me svammel, nu ska jag ta en kaffe kopp och lägga mig i soffan och lyssna på regnet

ha en bra dag =)

Några dagars vila !

0 Läs mer >>
Dagen började med strålande sol så de va självklart med en ridtur  jag och Mia bestämde oss för och rida ett pass i paddoken , och vilket pass !!!

Han va kanon fin ! vi riktigt fann varandra ... kunde sitta ner hur bra som helst på han , jag hittade takten och han hittade takten , och bromsen fungerade , starten fungerade , han gjorde kanon fina övergångar ... sen red jag upp på medellinjen i trav och när vi passerat mitten så fattar han en kanon fin vänster galopp klockren fattning ,det va nog för att han va så balanserad som han kunde göra det ! vilken häst !!!
Även höger galoppen funkade han va helt otrolig och rida idag !!!

Kan bara beskriva detta rid pass med ett ord Lycka =DMin fina fina häst !

Ett dressyr pass!

0 Läs mer >>
I går kväll när jag skulle göra mig klar för och fara jobba (börjar 23:30) så kl va kring 22:30 när jag går in på toan för och borsta tänderna , och där bredvid handfatet ligger till min förskräckelse en stoooooor hög med hår !
Rasmus kan det inte vara efter som han är ny klippt ! går in till Ronja .... ååååå då har hon klippt av sig luggen är väll 5 mm där nu , och sedan bakom örat har hon klippt lika kort , och resten på den sidan hade hon klippt jäms med örat .... och sen på motsatt sida hade hon klippt längs med örsnibben ! och sen hade hon sparat det långa håret mitt bak ! (hon kom väll inte åt det) så det va bara och väcka henne och försöka klippa till det någorlunda ... typ klippa bort det långa som va kvar ....

Ja så här blev resultatet ! efter att jag klippt till det i dag !Det är fortfarande lite kortare på ena sidan och fram ifrån va det inte mycket jag kunde göra , det får helt enkelt växa ut lite så får man klippa till det eftersomdetta va innan jag började klippa till det !
men som sagt klippte inte mycket fram till det hade hon gjort så bra själv !!!

Nej nu blir det till och jobba sista natten sen får vi se vad helgen har att erbjuda =)

hej !Ronjas nya frilla !

0 Läs mer >>
Blev en skogs tur i går ! kollade om Landsjö vägen va ridbar och det va den =D yeej

Blev en hel massa galopp oj vad kul han tyckte det va =) jag försökte inte ens bromsa upp han utan han fick springa i den takten han ville å gissa om det gick undan , sedan kom vi fram till backen !!! tänkte att nu du lilla vän får vi se hur länge du orkar i denna takt ... efter halva backen så slog han av på takten och galoppen blev allt lugnare och lugnare , passade på och berömma tok mycket när han gick i den lugna galoppen , sen innan han saktade av själv till trav så sa jag att vi skulle göra det , och han tog förhållningen riktigt bra, kan juh bero på att han va slut ! men jag berömde jätte mycket så han skulle få in i skallen att det är det där jag är ute efter ! sen skrittade vi ner för backen och efter som den är rätt brant så är den kanon och få han och kliva under sig med bak benen i .
Sen tog vi den igen  men då började vi i skritt i form så han fick jobba rätt , sen efter halva backen så bad jag han om samlad trav uppför och det fick jag, men när det började ta i mot så ville han komma ur formen och gärna galoppera  men icke =) tyckte att han hade fått som han velat i början av ridturen så nu ville jag bestämma lite !

Efter de va han väldigt flåsig så han fick skritta på långa tyglar och pusta en bit !
sen så samlade jag i hop han och bad åter igen om samlad trav , och det fick jag , sen bad jag om galopp och fick även det och denna gång i ett mycket lugnare och samlat tempodetta är då backen jag surrar om ! den ser inte så brant ut men jag kan lova att det är den !
Sen fortsätter den lika långt efter kurvan och blir ännu lite brantare innan den flackar ut , så här ser vägen ut hela tiden och ska man rida hela vägen till saltsjön så är det nog 7 - 10 km enkel väg ! bara uppför =)

Här är vi på väg utför och har väll gott en bit utför redan !
Så den är lång ;) bra träning !

Sedan efter att han hade fått gjort av med en massa energi så va han riktigt fin på vägen hem , kunde trava lugnt med han och sitta ner i traven =) fick till några fina skänkel vikningar , och det brukar aldrig funks på vägen hem , då brukar han vara ett litet krut packet =)

Idag blev det inge tur nu på morgonen hade glömt tagit med mig ridkläderna i går kväll så han fick gå ut med damerna i morse tror nog att han va lika glad för det =)

Nej nu blir det sängen för min del och ladda inför sista natten !


Skogs tur !

0 Läs mer >>
Vart det idag ! 
En ridtur utan krav bara strosa runt i skogen och klättra lite , lyfta på fötterna bara mysa helt enkelt , de tyckte han va riktigt bra vart lite galopp där stigen tillät !
Han vart lite pigg efter galoppen , men det vart inte så mycket spring sen , när vi kom hem till stallet så va han inte ens svettig under sadeln ... så lugnt hade vi tagit det =)
Ska juh vara sådana dagar med !
Men i morgon blir det nog lite hårdare jobb tror jag !


Det är så underbart härligt och få ge sig ut på en tur så här efter jobbet , snacka om avkoppling , nu kommer jag sova skönt =)God Natt !

Morgon tur

0 Läs mer >>
ja det har juh varit det också =)

och den firades i goda vänners lag ! Elli och Robban kom redan i fredags och då vart de mat surr en och annan cider och sen en stund i bastun , riktigt skönt va det ! och som alltid riktigt roligt =D

Sedan på valborg så åkte jag och Oden i väg på förmiddagen och kom hem mitt i dan typ och då vart de kaffe och mer surr innan det va dax och börja med maten ! Flinta stek och ugns rostade rotfrukter så som klyfft potatis , morötter och lök m.m och så en massa såser och sallad till =) gööööt kring 6 så kom Marie och Mattias och dom hade med sig grill spett med baccon som hon hade lindat runt någon typ av ost skit gott så det kommer jag och göra fler gånger !

Medans vi åt så hade Rasmus och Markus det dom gjorde , Markus hade tagit med sig sin cross och Rasmus hade sin 4 hjuling i gång så dom körde varv på varv på en av läggderna som vi har gjort en bana på för just det ändamålet , tur att man bor som vi bor !

Vi tände även en lite brasa som fick värma oss i kylan , man kan inte riktigt tro att de va 15 grader varmt på kvällarna förra helgen !!! för nu om jag tittar ut så snöar det stora lapphandskar !!! och på valborgs kvällen var det nog bara en 3 - 4 grader varmt burr , men denna temperatur är nog mer normal för årstiden kanske .

ja flickor jag säger bara - Rykande pärfat och kittla snigel ;D

hej hej

valborg!

0 Läs mer >>
Ja de va verklige ett försök , men jisses säger jag bara ! jag är inte alls nöjd med hur jag red ... for runt som en gummi boll !

Började det hela med och åka i backen på framridningen ... Pinsamt är bara förnamnet !
Hade en något över taggad häst , när jag satte mig upp på han så bara darrade han , och för minsta lilla skänkel så skulle han galoppera , han kände nog av att jag va tok nervig där uppe på ryggen ! så när jag la galoppskänkeln och skulle galoppera på volten så vart det juh i räser fart så klart ... sen så var det juh inte bara jag där ! så jag skulle bromsa in han på medellinjen för det kom en annan ryttare och jag tar väll lite mycket i vänster tygeln så han byter galopp och sticker åt vänster och jag , ja jag fortsätter så vackert åt höger och landar på baken i mina fina VITA ridbyxor , ja dom va vit !
Men det va bara och hoppa upp igen de, men som sagt PINSAMT va bara förnamnet !!!

Sedan när det va dax och gå in i ridhuset , så stod det en märklig sak ( enligt Oden ) där , nämligen ett domarbord ! vilket han bestämde sig för va riktigt farligt ! sedan folket på läktaren huuuuuua ! och det värsta av allt va dressyrstaketet !!!

Så jag kan summera ritten på detta sätt ... spänd som en fiol sträng va hästen och jag , jag for runt som en gummiboll i sadeln !
Sparkade i mot skänkeln vid galoppfattningarna så det blev en del avdrag !

Men som sagt , han kan mycket bättre , men det är klart att om inte piloten är med då blir det svårt och göra själv!

Nej nu blir det till och fortsätta träna !

Ja vad blev då resultatet ........... på en 5 e plats med 43,9

så nu vet jag vad jag ska träna extra mycket på , så jag kan slå det resultatet till nästa gång när nu det blir!

bjuder på lite bilder från tävlingen

Bitvis såg han ut s här !

för ett ögonblick !!! måste tilläggas ....strax innan han bryter ut sig från volten !Ökad trav `typ´

men det såg även ut så här !!!Större delen av programmet såg ut som bilden ovan , tur Mia är en mäster fotograf och lyckas knäppa i rätt sekund !!!

Och så här kändes det som det gick efteråt , innan jag hade hört procenten och poängen !haha kan säga att jag inte var nöjd med min prestation iaf , men Oden gjorde så gått han kunde , kan inte vara lätt när man vill ha stöd från matte men det finns inget stöd och få för jag va så nervös ...

ja det är bara och bita i hop och träna mer , ska försöka klättra mycket med han och hoppa studs så han blir starkare i baken och hela han för den delen ;)

Nej nu ska jag ta och gå och sova för nu e jag lite trötter efter 11 timmar på jobbet ... har snart varit vaken i 24 timmar !!!!!! så det är nog dax för sängen !

God Natt elr God Dag !Vårat försök till ...