0 Läs mer >>

Oden var aningens slö i vänstergaloppen fick jobba med både skänklar och säte väldigt mycket , men han gjorde det bra ändå , men vi fick till en volt i högergalopp vilket vi inte har fått till någonsin innan !
Det tar sig ;)
Nu lite vila för han :)

Oden den 18/7

0 Läs mer >>
Igår var det dax för lektion igen , har lyckats blivit en gång i veckan nu =) en trevlig vana !
 
Men det märktes på Oden i går att det har blivit mycket nytt och annorlunda jobb än vad han är van vid , för han var lite tjurigare än vanligt i höger varvet redan i traven ... ville inte riktigt komma loss eller släppa till , fick jobba ganska mycket med och försöka lossa den sidan , är nog en smula träningsvärk , han gick till och med i mot skänkeln och slog i mot den =/
Men tillslut lossnade även högersidan och då gick vi över till galoppen .
 
Började med vänstern , och jobbade vidare med lite förvänt tänk , volt i hörnet och in mot mitten och så ut på spåret igen , och en volt i hörnet. 
Han var mycket mer balanserad denna gång , men det beror nog på att han visste vad övningen gick ut på , men jisses han hade ingen vidare framåt bjudning , han bjussade inte på något själv , utan jag fick driva riktigt mycket !
I vanliga fall så brukar han ha ett bra grund tempo av sig själv , men igår blöööö vilken soppa torsk det va !
 
Efter en skritt paus så blev det dax och jobba med höger , hade inga stora förhoppningar , efter som vänstern va så svår jobbad , men det var bara och testa !
Gick över förväntan , men fattningarna var inte dom bästa , vart några fel fattningar , sedan vart det mera springa in i fattningarna i stället för upp och i väg , så vart det fram och iväg!

Fick rida på hela banan och försöka rida in på en volt när det passade , vi fick till två volter i höger och det har juh inte hänt tidigare =) så det är bra , men hastigheten var lite väl högt , men det förstår jag , han orkar juh inte än =)
men det kommer med mer styrka !
 
Men nu ska vi bara rida ut och jobba i backar och sedan ska han få vila nästa vecka då vi i familjen ska ut på äventyr , så nästa träning blir den 1 aug !
Då ska han vara pigg och på hugget igen ;)
 
Jag sitter nu med en härlig träningsvärk i ljumskarna !!! tack vare den överdrivna drivningen Oden krävde i galoppen !
 
Bjussar på ett gäng med bilder som super mia har fotat ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

gårdagens ridpass!

0 Läs mer >>

Jag och Mia tog oss ett ridpass idag !
Var juh ganska mulet och svalt när vi pratade om det tidigare , men solen behagade komma fram så det blev en smula varmt !!!

Jag började med och jobba med skritten , korta upp och hålla koll på bogarna när det började funka så gick jag över till traven , hade bra kontakt i tyglarna och han var framme för skänkeln så jag började samla upp och korta traven , red 8 volt i traven och försökte hålla denna korta traven !
Gick riktigt bra :)

Efter det jobbet fick han en skritt paus för och vila upp sig för galoppen :)
Hade lagt upp galopp bommar på 3,5 m men det förstod han inte alls !!!
Så jag la om planen och la upp ett hinder på varje lång sida i stället !

Tog höger varv först , tänkte att det är lika bra och börja med det svåra ;)
Oboj va kul han tyckte det var :)
Han tog fattningen när jag la den och han fattade rätt galopp och inga ko sparkar eller dyligt !
Relativt lugnt och styrbart va det , fick nästan till ett varv på volten i höger varvet :0 det tar sig :)

Testade även att fatta från skritt i högervarvet , gick kanon bra! där kan jag hålla han rakare och som Sara sa den kvalitén som fattningen har , så blir resten av galoppen :)

Sedan tog jag vänster varvet och där gick han som en klocka , lugnt ,sansat i ballans , kunde kräva lite mer samling mellan hindren , lägga en volt !
Det jag kände att vi måste jobba med där är att han inte springer i från mig på långsidan och ökar, utan att han tar mina halv halter , när han tog halv halterna kom vi helt rätt på hindret ,men det kommer så småningom ;) är överlycklig att vi har kommit så här långt hittills !

Nästa pass så blir det övergångar som ska nötas :)

Vi avslutade med att skritta av dom på en skogs stig som går ovan för oss !
Mysig var det förutom alla kuser som va riktigt ill :/
Nackdelen med sommaren !!!


Pjuh varmt ridpass !

0 Läs mer >>
yes i torsdags var det dax igen för oden och mig =)
 
Vi fick börja med och trava på en volt , jobbade med att rida fram han till tyglarna , få i gång bakkärran lite mer !
Han har en tendens att knäppa av lite och krulla i hop sig lite väl mycket , när han va framme för känkeln så jobbade vi vidare med och korta upp stegen på han , halv halt , halv halt, halv halt ... passa vänsterbogen , rama in hela hästen ,
 
Gjorde samma i skritten , korta steg , smmalad skritt så att säga och från det övergång till sammlad trav , korta steg , gisses vilket gung det vart i han =0
i den traven sitter man som gjuten i sadeln ;)
 
Efter en skritt paus så var det dax för galopp jobb , började med vänstervarvet , där han har det lättare för sig !
Fick testa rida förvänd galopp !!!
 
Fick lägga en volt i hörnet i galopp sedan fortsätta i mot mitten några steg för att sedan galoppera ut på spåret igen och lägga en volt i hörnet, gick så där ! men det var juh första gången han provade det så jag hade inte förvänntat mig annat =) men han klarade att hålla galoppen , dock var den väldigt obalanserad , men testar man inte gränserna så kommer man ingen vart heller =)
 
efter en skritt paus så var det dax för det svåra högervarvet , hade förväntningar på både kosparkar och dubbla spår och fel galopp , men jag hade totalt fel , han förvånade mig med tre klockrena fattningar !

Det jag måste tänka på är att han måste vara rak nästan vänster ställd i fattningen åt höger !
 
Vi är på riktigt god väg nu =)
 
Hem läxan blir till och fortsätta jobba med den mer sammalde traven och skritten , sedan även galopp bommar =)
nästa Torsdag är det dax igen längtar redan
 
Här kommer lite bilder =) har inga bilder från galoppen , utan vi filmade det i stället , ska se om jag vågar visa våran galopp och om jag får till det så det visas , men till dess får ni hålla tillgodo med bilder =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja en bild bomb vart det =)
fina fina kille !
 

träning igen =)

0 Läs mer >>

I kväll är det dax igen för en lektion för mig och Oden :)

Ser fram i mot det riktigt riktigt mycket !
Så redan nu ... Kl 7 på morgonen ... Sitter jag och väntar på och få åka ;)
Haha lite knäpp är man allt ! Men det är så himla kul när man känner att det ger något , att vi tar ett kliv fram varje träning !

Bara därför kommer det väll gå dåligt denna gång ! Men det är klart det måste ju gå dåligt för att det ska kunna bli bättre ;)

Hoppas vi kan lösa några fler knutar och hitta fler knappar, men vi får se i kväll !
Ska rida kl 17 och jag rider först så jag ska åka lite tidigare så vi hinner värma upp ordentligt !

Kommer att ha bäste fotograf Mia med mig så ni kan vänta en bild bomb så småningom ;)

Haha ja ni ! Nu ska jag dricka lite mer kaffe , Oden tar det lugnt i hagen , så jag ska väll ta det lite lugnt jag med ;)

Hörda hej :)


Laddar och taggar ;)

0 Läs mer >>

Ja men vist !

I fredags kväll så ställde jag och Mia i ordning padocken och tog oss ett pass :)

Oden va till en början rätt mycket gas och fläng !
Det är juh bra med framåt bjudning , men den ska juh gärna gå och reglera !

Red över gångar på en 8 volt för och lossa han , bogarna va lite överallt !!!
Fick till det någorlunda , men jag va inte alls nöjd , men så ställde vi upp ett hinder , han har juh mest dressyrat , och jag tänkte , jag testar , han har väll hoppat ca 4 ggr !

Tog hindret i det varv han har lättast för , fattade galopp och hej vad de gick :) efter några varv så lugnade han sig och galoppen blev riktigt fin ! Kunde lägga en volt efter hindret och han tappade inte takten utan rullade på i en lugn arbets galopp ! Bestämde mig för och försöka få den ännu lugnare och mera luft inunder , och jisses säger jag bara :O vilken galopp !!!!
Inge sladd eller utbrytning på den öppna delen av volten , nu var de juh i vänster varv som han har lättare för , men ändå jag har aldrig fått den så rund och takt fast runt hela volten !

Efter det galopp jobbet var han riktigt loss och jag fick till den där känslan jag fick i slutet av förra rid lektionen i traven , han släppte ner mig i sadeln och han växte inunder mig och jag kunde plocka upp han till mer samling och korta av travsteget ytterligare !

Så jäkla fin !!!
Efter det så slutade vi medans vi var på topp ;)

Har tyvärr inga bilder och bjussa på får bli en som ni redan sett , men den visar precis den känslan jag hade under passet !

En kvälls tur !

0 Läs mer >>

Ja vist hörni !
Har inte riktigt haft tid , dagarna rullar juh som på i ett fasligt tempo ;)

I helgen har stora delar av Hö skörden kommit in i ladan !

Lördagen kom det in 5 lass till ,till hästarna efter det så blev det den traditionella bad turen , 20 grader i vattnet riktigt skönt kan jag lova :)

På kvällen tog vi en åktur med våran pontiac , drog till Härnösand där det var en liten crusing !
Helt underbart väder :)

Söndagen bjöd på ännu varmare väder och ännu mera Hö skulle in !
Började dagen med 2 timmars promenerande med gräsklipparen , sedan packade jag in barnen i bilen för och fara hjälpa till med ännu mer Hö , sammanlagt stod vi i 5 timmar och matad Hö kanonen 18 lass ... Pju säger jag bara ! Kan lugnt säga att jag kände av det i går , hela kroppen hade en härlig träningsvärk !!!
Tänk er och stå och paddla i 5h ;)
Jaja kan juh trösta mig med att jag inte behöver fara på gymmet ;)

Efter det mördar passet med Hö så drog vi allihopa till badhälla och badade av oss allt Hö böss och tände grillen och grillade hamburgare och korv , och mådde bara allmänt gott åt att årets Hö skörd nu va inne , sjukt mysigt :)

Så ni förstår vi har haft en massa göra :)
I vanliga fall så brukar jag och Patrik ta våran årliga resa denna helg , men av olika anledningar så avstod vi i år , vi brukar fara ner till power bigg meet i Västerås på tu man hand och lämna barnen hemma , men som sagt i år blev det inte av , på torsdag morgon var vi i princip på väg , vi velade fram och tillbaka , men det blev till och fara och köpa en grävare i stället !
Men nästa år då åker vi , tror jag ;)

Bjussar på lite mys bilderEtt tag sedan !

0 Läs mer >>

Jaaaa på fredag kväll anlände fin främmandet från storstan ;)
Min Goa vän Elli med familj kom och inte en dag för tidigt!

Vart en hel del drick bart på fredagen , det va säkert två år sedan jag intog några större mängder alkohol , men det vart inte så mycket så jag vart dålig , har juh ansvar juh ;)

Lördag vart det en snabb tur till traktordagen och sedan ner till mor min på glassbaronen för och smaska lite glass mycket mumsigt !

Väl hemma tände vi grillen , Marie och Mattias kom på besök , gjorde en rabarber och hallon paj till efterrätt som gick åt som smör i solsken ;)

Senare på kvällen eldade vi i badtunnan och premiär badet var ett faktum !
Sååå jäkla underbart och skönt , vilken lycka , precis som jag tänkt mig att det ska vara :)

Ja söndagen så var det en ridlektion för min del och Elli och Robban for hem över !
Men jag hoppas det inte dröjer till nästa gång vi ses :)

Summa summarum : en helt fantastisk helg ! Umgåtts med underbara vänner ,badat i badtunnan , hästen gick fantastiskt på lektionen , kan inte annat än och le !

Och igår så fick vi in 5,5 lass Hö åt hästarna , så hälften klart ! Bara resten kvar :)

Ja jag kan bara säga att jag känner mig otroligt glad och lycklig just nu !

Bjuder på ett par bilder ;)

Super helg :)

0 Läs mer >>
Ja här galopperar det för fulla muggar =)
 
Vi red en lektion i går igen , så kul =)
vi fortsatte med vårat problem höger galopp och peta in vänster bogen !
 
Jobbade på en 8 och travade i vänster varvet och höll koll på bogen in i högervarvet, det va inte det lättaste, och fattade höger galoppen när vi kom in i den volten !
Det funkade =) vart bara en eller två kosparkar och lite bock och studs , är juh så kul och galoppera , men sedan så fattade han grejen och galopperade höger och den va tre tacktig .
Galopperade bara kortsidan sedan bryta av och in i vänster varv i trav och samma visa igen , peta in vänster bogen i högervarvet , rakställ och galopp =)
Han är juh helt otrolig denna häst , bara poletten trillar ner så funkar det , och att det inte behöver ta flera veckor för han och fatta utan han fattar verkligen snabbt , bara jag gör rätt ;)
 
Efter galopp jobbet så var han sjukt trevlig i traven , dock fick jag sitta och passa vänster bogen hela tiden så han inte blev för böjd , men jisses så han släppte till , kom ner riktigt bra på han och behövde inte tänka på och försöka sitta kvar utan kunde i stället så kunde jag sitta och parrera vänsterbogen och rida istället , fick även försöka och få han och vänta , ta lite kortare steg , korta ihop sin långa kropp lite till gick riktigt fint , och jag säger bara wawo, fick känna på en helt otrolig trav , tänk och få komma till den ridingen varje gång !!!
Hästen har juh potential !!!
 

Just nu vill jag bara rida , rida och rida lite till !
Allt för och få fason på höger galoppen , nu när vi har kommit lös ur träsket och inte sitter fast .
 
Ja mersmak är bara förnamnet !
Här kommer ett gäng med bilder =)
 
 
 
 
Det gäller och hålla i sig kan jag lova =)
 
 
 
 
Så jäkla snygg fattning han fick till här =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar denna sista bild !
 
Den 11/7 blir nästa träning , längtas redan ;)
Innan dess ska han värkas och sedan ska vi träna lite till !
 
Hej svejs =)
 
 
 
 

galopp galopp =)