0 Läs mer >>

Vänster galoppen

Galopp video från 28/...

0 Läs mer >>

Jag och Oden från senaste träning!

Träning från 28/1

0 Läs mer >>
Vaknade upp till ännu mera snö !!!
suck det slår aldrig fel , så fort jag ska ut och dra hästtransport så är det skit väglag !
men det löste sig tur vi ha kingen ! synd att ingen av oss har körkort för de men vi struntar i det just för tillfället , tro om farbror blå skulle göra det hehe !

jaja kom ut till nordingrå och hade 7 min på mig och lasta ur och göra han klar , men det gick de med , sen när vi kom in i ridhuset och jag skulle hoppa upp så glömde jag kolla sadeljorden så det resulterade att sadeln for på sniskan och Oden vart rädd och for iväg med mig halvt om halvt hängandes på sidan , ja det slutade på ett vis , jag dråsade i backen ... bra start på en träning nott !!!
Det va bara och kliva upp ,borsta av sig och sedan göra om gör rätt typ =P

Vi fick börja med att rida fram på långsidan , alltså reagera för skänkeln, han skulle helt enkelt vakna till lite grann , sedan efter några varv så bjöd han själv framåt på långsidorna så då skulle jag böja han åt höger men han skulle va kvar på spåret , och det va svårt det satt fast riktigt mycket i högervarvet , tanken va lös och eftergiven men efter några varv så släppte det någorlunda =)
sedan i vänster så gjorde vi samma sak men i stället för och ha han vänster ställd på långsidorna så fick jag ställa han åt höger för att sedan när vi närmade oss hörnet ställa vänster och på kortsidan lägga en volt och när vi passerat medellinjen rak ställa eller något mer åt höger och lägga an höger skänkel för att han skulle ta min ytter skänkel som vägg istället för och flyta ut med höger bogen ... kan säga att min hjärna gick på högvarv ... höger nej vänster tygel... nej hur klåen va det hon sa ... höger Nej fan det va vänster åååå 29 år och inte har riktig koll på höger vänster !!! helt otroligt ... ja så ungifär gick resonemanget i min hjärna , men efter ett tag föll det på plats =) och vi fick till det riktigt bra och han lyssnade på min ytter skänkel .

Sedan gick vi över till den underbara galoppen !
Men denna gången ska jag inte klaga ... han gjord det riktigt bra
Började med den vänstra där han är starkare , och jo då efter några varv i galoppen så kom han sig till rätta , och jag kunde be han om lite mera ställning , gick hyfsat bra , är inte helt nöjd men det är en klar förbättring =) Det finns juh hopp =D

Sedan så tog vi höger ...... ååå jisses !!! där va han överallt och ingenstans det började i fattningarna , han har en förmåga att öka på stegen i traven innan han kommer in i galoppen men det gör han bara i höger inte i vänster så det ska vi jobba lite på  men det stora pluset va att han orkade hålla galoppen så jag kunde hålla koll på höger bogen ... och till slut fick vi till det några steg där han va höger ställd , och då fick det vara bra .

Det känns riktigt bra nu =)

vi avslutade med trav i lång och låg form och så lång och låg har han inte varit någonsin så han sträckte ut ordentligt

ja summa sumarum tok nöjd med grabben =D
bjussar på lite bilder ska ladda upp filmer också =)Det jag tänkte på när jag såg bilderna och filmerna va min sits ... mina händer och armbågar jisses !!!
jaja det är något jag måste jobba på !


Lördagens bravader

0 Läs mer >>
ja jag säger då det ...
hade lust och skriva och uppdatera lite men har noll idér på vad jag ska skriva ... men jaja

Kan juh berätta om sist jag skrutta runt på Oden kanske =)
När vi tränade sist fick jag jobba med att korta upp han , jag skulle tänka passage !!!
gahhhh jag har aldrig ridit så högt upp i skolorna...men jaja jag gjorde ett försök , red i det tempo där han är balanserad och där han jobbar bra , sen bad jag han om mera samling och att han skulle trampa lite mer aktivt men det va riktigt jobbigt för han och han ville stanna så jag fick vara snabb på med skänkeln för och få fram han igen ... så arbetet med och hitta en variation i traven och få han mer aktiv i bakbenen fortsätter ... men det har mycket med styrk och göra med och för att han ska orka samla sig i galoppen eller hinna så måste han bli snabbare i bakbenen...
Så styrka styrka styrka !!!
Kanske man ska ut och pulsa snö med han =)

Ja hemma här så har vi jobbat vidare med samla och öka , variera traven helt enkelt =)
Red i paddoken som älsklingen va snäll och skotta upp åt migred lite ur dressyr programmet Lc mest bara vägarna kände av att han va me och inte gick i mot mig , när han va lös i båda sidor så bad jag om mer samling på kortsidan , hade med mig ett dressyr spö för och peta lite på bakkärran så han inte skulle tappa den , sedan ökade jag på långsidorna , och det gick riktigt bra , fick till det utan att han föll in i gallopp yey =)

så på lördag får vi se vad vi får göra för då är det dax för träning =) då blir det mera bilder och film hoppas jag !

insperation !?!

2 Läs mer >>

Träning med Oden 7/1

0 Läs mer >>
ja det va så härligt väder idag så jag kunde inte låta bli en tur =) Strålande sol , 7 minus och vindstilla ... helt underbart =D balsam för själen ! denna bild säger allt =)Början av turen va han riktigt lugn och fin, fick en riktigt fin och lugn vänster galopp från början, där han orkade bära sig riktigt bra =) Sedan vart det lite bralla och stuts och full fräs en stund och svår och koncentrera sig på mig där uppe och stundvis var det dåligt med bromsar på han !!!
Men det löste sig med lite flytta åt sidan just bara för att han skulle tänka lite och jag inte skulle behöva dra en massa utan att han skulle lyssna på mina hjälper och inte ånga på i 110 ... å tillslut så lyssnade han riktigt bra och va loss i båda sidorna , och hjälp vilken trav han fick ! pluss att vi hade drag hjälp så det vart en hel del öka trav, där han längde på riktigt bra super härlig och galoppen ska vi inte snacka om vi kunde galoppera i samma takt som lill ungen travade ! lugn och sansad och med takt och bärighet ... alltså det finns juh resurser i han =) snart kanske vi har hittat rätt blir så glad när det klaffar och känslan när han kommer rätt går inte och beskriva ...hoppas vi får den känslan imorgon när vi ska träna igen =)
lite fler bilder från dagen =)en härligt svettig kille i det nya tränset =)införskaffade även ett blått chabrak innan jul är så nöjd ;)

hoppas på att det blir lite filmat i morgon så jag har lite nytt och komma me =)

höres hej =)

En lite tur