0 Läs mer >>
Ja de är de värkligen ... och inte en dag för sent !
Pratar givetvis om vädret ;) hoppas bara de håller i sig nu och så de inte blir en köld knäpp till de vet jag inte om jag pallar med ! eller jo de lär man juh göra !

Men nu på morgonen då jag släppte ut pållarna så hörde jag vår fåglarna kvittra i träden , och de är så där härligt varmt ute och då är kl bara 8 synd bara att jag måste gå och lägga mig =/ Hade varit väldigt härligt med en ridtur , men de orkar jag inte , är riktigt trött !

Ooo jag måste juh bara berätta om lördagen =)

Jo de va juh så att på fredag så va vi och fyllde på med lite mat uppe i övik och då passade vi på och köpa precent till Rasmus så barnen va inte med oss utan Ronja va med farmor och farfar och Rasmus med Morfar efter som han hade hockey träning , och efter som vi drog ut lite på tiden så blev de övernattning för dom !
Vaknade på Lördagen av att Rasmus ringde och ville hem , och de hör inte till vanligheterna, vi hade lovat han att om de va fint väder så skulle de åkas skoter , men tyvär han vi inte få hem grejorna till skotern så den va inte körbar , och då kläckte min mor den underbara iden att vi skulle ta Rasmus med oss till skule och åka skidor, och de mina vänner , de va inte igår jag gjorde de ! men jag har surrat om de att de hade varit roligt och åkt ... dom som känner mig sedan liten vet att jag tävlade en del i både storslalom och superG och lite störtlopp ... MEN de va väll en 10-15 år sedan ....... ÅÅÅÅ vad härligt de va och tackterna sitter i än ;P Rasmus åkte för första gången , och de gick hur bar som hällst , han hoppade över plogsvängarna och gjorde riktiga slalom svängar , och helt orädd va han i branterna , kan juh säga att jag va stollt som en tupp ;D och de va nog även han !
Åkte stora liften 4 gånger tror jag och sen ville han testa släpliften och även den klarade ha galant =)

Hans kommentar efteråt va
- de här MÅSTE vi göra om de va Skitroligt  !

Och ja även jag tyckte de va skitroligt ;)
Tyvär glömde jag kameran hemma =/

Sen va de bara hem och byta om inför kvällen , vi va bjuden på kallas hos mäster kocken Soffie alltid lika god mat och goda bullar =D och de vart en massa surr och skratt !
Tack Soffie och Daniel för JÄTTE trevlig kväll !

Söndagen spenderades ute i hockey hallen , Rasmus hade två matcher , jag kunnde dock bara vara med på första för ja jag skulle juh jobba natt så jag gatt hem och sova !!! tråkigt !!!
Men vilken match dom gjorde !!! dom förlorade dock , men bara med tre mål ! 7-10
sedan fick dom äta och bowla vilket dom tyckte va riktigt roligt ! sen sista matchen VANN dom =D och givetvis så fick jag inte se den !!! men de fick morfar så de va juh kul för han =)
Och otroligt roligt för laget och känna att dom kan vinna , dom har juh inte haft de lätt denna sesong ... men dom blir bra på och ta en förlust ;)

Nä nu ska jag ta och krypa i säng ! tänkte kliva upp lite tidigare för jag måste hinna hämta spån , de e helt slut !


Så god natt eller god morgon kanske man ska säga ;)En ljusning i mörkret...

4 Läs mer >>
men först ett litet inlägg kanske =)

Har varit ute på hallen en sväng ikväll för Rasmus hade hocky träning , vart en del surr med Marie , det är typ där vi träffas nu så här på vinterhalvåret ;)
Känner hur jag vill börja gnälla igen , men jag ska försöka hålla mig i från de hade jag tänkt =)Han är så ducktig min lille grabb , men han är juh inte så liten längre , och om mindre än 8 dagar blir han 8 =) vart har tiden tagit vägen ...

Sen va de bara hem och lägga barn , byta om och fara till stallet för och natta hästar !
Provade även sadeln igen , har nämligen letat på you tuben om hur man provar ut sadlar och vad man bör tänka på när man provar ut den , och jag hittade ricktigt bra tipps
http://www.youtube.com/watch?v=U2mKz0uP_K8&feature=player_embedded
denna är verkligen nyttig !

så efter att jag mätt klämt och känt kollat donta så kom jag fram till att sadeln passade , det enda jag inte hade med mig va en kula så jag kunde kolla hur balanserad den va , men de jag såg med blåtta ögat så låg den centrerad, efter att jag lagt den på rätt ställe =)Det här är den gammla bilden och här ligger sadeln för långt fram , vilket gör att sadeln får bakvikt ... tänk vad man får lära sig via internett ... men kan lungt säga att jag kännde mig som en nybörjare ! men som dom säger , man blir alldrig fullärd !!!
Men jag ska höra med Sara nästa gång det är träning och kolla vad hon tycker är fortfarande lite osäker, ska knäppa en bild också och lägga upp här så kan man se skilnaden lite bättre kanske ?!!?

Ja ja nu ska jag nog ta och sussa lite så jag orkar med lilla fröken i morgon stackarn har feber och hosta !
har hon feber i morgon med så blir de ett besök till docktorn !

jaja natt natt på er

snart kväll

2 Läs mer >>
Ska de fortsätta med denna kyla och och snö ?
Det känns som om de aldrig kommer och bli vår !

Om de ska de så önskar jag mig ett eget uppvärmt ridhus ! obegränsat med pengar på banken ! och ett eget stall ...
är så less på att bilen inte startar pga att det är -27 ute är less på förkylningar , nu har Ronja varit skräpig i en veckas tid , förra veckan låg jag i feberg och hosta från söndag till onsdag ... och sen visade temperaturen ute -27 och då är de ingen idé och rida , va hade juh kommit i gång så bra , de hade börjat lossna med galoppen , nu måste jag väll börja om helt enkelt ...känner värkligen att jag inte är på ett trevligt humör i dag , men de skulle en dag med trevligare temperatur och solsken råda bot på , konstigt ur vädret kan påverka ens humör på detta vis .detta säger jag nej tack till nu !Ja tack !!! gröna gräsmattor och inge snö så långt ögat når !

Jag har lovat mig själv att till sommaren så ska jag aldrig oavsett hur varmt det är ska klaga på värmen ...


Så nu har jag fått klaga så nu ska jag lägga ner de =)

Har juh lovat bild på transportskydden jag köpte och här kommer dom =)Är väldigt nöjd med dom , men som sagt han gicklite roligt med dom när han fick prova dom för först gången hihi=)

bjussar på denna bild med , damerna i stallet ville inte riktigt vara med på bild ;)Så de vart två rumpor i stället !

Nu ska jag koka lite kaffe och mysa med lilla fröken , för de t är väll de man gör när man får en bonusdag hemma =)


# Helena #

På gnäll humör !

0 Läs mer >>
ååå det här hade jag inte räknat med !
Feber och en hosta från jag vet inte vad ... har inte sovit mycket i natt har bara legat och hostat och frusit ... ja man mår juh inte allra bäst !
Känns som om jag ska hosta mig sönder och samman , har riktigt ont i halsen,ryggen och i magen av hostan , om de kunde komma upp något då , nej då det är bara ren och skär ret hosta så fruktansvärt iriterande !

Hade juh planerat och rida idag men de får vänta , dels för att jag är dyng förkyld och sen för att de slagit till och blivet svin kallt igen -25 idag på morgonen ... ja jag säger de igen , JAG VILL HA VÅR !

Nu ska jag ta och dricka lite the och se om inte hostan blir bättre .

sjuk!

0 Läs mer >>
Ja kanske inte riktigt tö , men väl sol och bara några minus ! Lööööv it

Efter som jag gick av natten i går hade jag stora problem och somna i natt så de resulterade att jag va vaken till kl 2 !!! inte kul , så när jag vaknade idag var jag inte på humör och hitta på någonting !
Men efter ett par koppar kaffe så for jag i väg till stallet , och tänkte för mig själv , det är nog rätt dummt och inte fara ut och rida , men som sagt hade ingen insperation till de igenligen , men de vart de iaf .Oooo vad jag va seriös i min ridning ! nott
Såsade runt ett tag på långa tyglar i padocken , Oden va nog mycket nöjd med de , travade lite ,men inte med nå krav på och sammla hade inte riktigt lust med och bråka med han , satt bara allmänt och njöt av solen .
Mia och jag bytte häst en stund , och då gatt jag rida lite mer seriöst för hennes lilla fröken är en liten het panna , men riktigt rolig och rida =)

Sen upp på min igen och då vart de lite mer ridning i de hela , till Odens förtret ... tänkte att tja vi testar väll lite galopp ! kan ju inte mer än bli fläng och inte mig i mot ( va som sagt helt off i min ridning i dag) vart några ko sparkar precis när jag la golopp fattningen , men han fattade höger galopp och höll den hela långsidan och nästan igenom första kurvan utan och falla omkull , tänkte för mig själv " men du de här kan juh funka " testade igen och yterligare en ko spark och sen höger galopp och då klarade han upp och balansera sig så pass att han klarade av och ta båda hörnen , men sen tappade han de , och jag berömde =)
Nästa fattning jag gjorde så vart de ingen ko spark yey =) och sen lyckades både jag och han balansera upp oss så vi klarade nästan ett helt varv vi orkade inte igenom sista hörnet, tänkte att nu ger jag mig , och för en gång skull så gjorde jag de när de funkade !
Tog några fattningar i vänster också och jämarns vad fin han va .... han lyckades sammla sig ett par språng tom !

Ja jag kan inte annat än och förvånas över denna häst!När de känns som om de går åt fel håll och jag tappar suget , så lyckas han alltid få mig tilbaka , genom att bara göra de jag ber han om " jasså va det bara de du ville ... de fixar jag väll !!! "

min fina,kloka,underbara häst !Just nu så är jag och Ronja själv hemma , grabbarna tog en tur på skotern så de e bara vi flickor hemma ! funderar på vad jag ska hitta på resten av dagen , och som de känns nu kommer de inte bli mer än soffan , så här blir jag alltid efter natt veckan , totalt slöööööö !

Ska ta och fara veckohandla hade jag tänkt , men först så ska jag fundera ut lite maträtter som ska ätas under veckan annars kommer man hem med en massa onödigt kanske ! ( detta är juh ett led i att bli mer sparsam och de va juh ett av mina nyårslöften)

Ja jag ska kanske uppdatera nyårslöfftena också ....

- har fram tills nu tappat 7 kg av 15
- Vi jobbar vidare med galoppen ...
- jobbar på och bli snål =)
- mer planerad ... humm de vet i klåen om jag blivit !

ja som sagt jobbar vidare med mina mål för 2011 ja


haha kom på en grej som är ganska intresant... jag ska juh bli mer sparsam , mmm de e juh ett gätte bra mål, men när jag va och köpte foder i början av månaden ( förstår inte varför jag inte har berättat detta tidigare) så som vanligt gick jag och kolla runt vad dom hade för häst grejer , och dom hade bland annat fått in super fina transport skydd och dom va till rätt pris , jag har alltid velat ha ett par sådana , dom är så mycke enklare än och linda och sen va dom förstärkta med skin längst ner vid hoven ... första tanken va jag köper dom !!! men sen .... nää dom är för dyr , du ska juh spara , du ska BARA köpa foder ... Gick och tog fodret och betalade de , surrade lite med hon som stod i kassan , om just transportskydden!

- vilka fina transportskyd ni har fått in !
- Ja och de är ett kanon pris på just dom där , annars är juh de där en beställnings vara ,
- ja jag såg att de va ett bra pris , nästan för bra =) det är nästan så jag måste gå och kolla på dom igen !
-ja men gör de !

sagt och gjort pep i väg och stod och klämde och kände
" nä jag ska ha dom "

- hehe jo de blev ett par transportskydd också !

ja vad ska man säga , jag är sååååå sparsam av mig !
Får uppdatera med bild vid ett senare tillfälle , måste bara komma i håg och ta med mig kameran till stallet någon dag !

Nej nu ska jag ta och göra upp en eld , ta en stor kopp kaffe och sen krypa ner i soffan med papper och penna och försöka komma på vad vi ska äta i vekan som kommer !

bye bye ;D

Efter snö kommer tö!

0 Läs mer >>
Tror de har snöat konstant sedan jag somnade ... så tråkigt vill verkligen inte ha mer vinter nu .

Tog in hästarna lite tidigare idag pga vädret , synd att jag inte hade kameran med mig , dom hade riktigt stora istappar hängandes från sidorna och ett tjockt lager med snö på sig så dom va alldeles vita , dom va riktigt tacksamma över och få komma in =)vill ha vår och sommar nu !


nu ska jag ta och ladda för och brumma ut till jobbet i detta blås och snö väder , vi får väll se om jag har mig ut ! De e tur jag har 4WD ;P

nej lite kaffe på de här !

hej hej

våååår tack !

8 Läs mer >>
ja nu sitter man hemma vid datan ! skulle väll kanske bara stänga igen och slänga mig i sängen ,
men tänkte bjuda på lite fler bilder , efter som de förra va från mobilen
Den nya dressyr sadeln =)
måste bara skaffa nya stigläder , kan juh inte ha bruna till svart sadel , gå juh inte ;P
Men som sagt de va lite ovant och sitta i , har inte bestämt mig om jag gillar de !Och de va kanon väder igår , synd bara att de blåste en del men han brydde sig inte speciellt !
Men idag ... snöar de !!! onödigt ... men de e klart jag ska juh sova så de e bara bra =)

Natt natt på er !

äntligen hemma =)

0 Läs mer >>

mms_img52751 (MMS)

Va ute på en tur i går morse efter jag kom från jobbet :-) han skötte sig fin fint lill bubben , bytte till ett skarpare bett denna gången efter som jag skulle rida ut själv och som sagt de funkade kanon , provade även den nya sadeln lite speciellt och rida i en dressyr sadel , har juh aldrig ridit i en men jag vänjer mig väll ;-) Vi tränade övergångar och de vart även en del galopp fattningar men bara vänster , fick inte till högern :-( de e svårt när man rider ut men vi ska försöka och jobba med de till helgen :-) just nu så sitter jag på jobbet och dricker massa kaffe ;-) på min rast. Ne nu ska de jobbas hej hej !

Va ute på en tur i gå...

1 Läs mer >>
Och på 7 dagar hinner de hända en hel del ;)

Bland annat så har jag och Oden varit på träning igen på Lördagen , och ja jag hade rätt , började redan hemma med att han inte skulle gå in i transporten ... men med lite övertalning så klev han in ... och när vi började rida så var han inte lika lätt i handen som förra gången , fick bråka ganska mycket innan han lossnade  vi körde mycke höger sida , i både trav och skritt fick göra flera övergångar på volt , och de va riktigt jobbigt för han ! sen va de dax för höger galopp , och ja jag får vara nöjd , de va inte snyggt och inte i balans , Men han fattade höger och höll de ett helt varv på volten =)
Men sen fick han nog mjölksyra eller vart bara less för sen fick vi inte till de igen , vart ko sparkar istället !!!
tog även en galopp i vänster och de gjorde han klockrent fin bubbas =)

och nu lite bilder kanske =)fin bubbas =)


ja här har vi höger galoppen ...ja kanske till sommaren har vi fått till de här =/
Men jag är helt klart nöjd med han =)


Ja ja de va häst delen !

Barnen va förkylda hela förra veckan och är väll inte riktigt friska än , men inte så att dom har feber och måste vara hemma , utan dom går på skola och dagis , men jag vet inte om Rasmus ska fara på hockey träningen i kväll han har sådan hosta och snor , så han blir hemma .

I går fyllde bäste storebror år så de vart tårta och kaffe där , och ja jag åt en bit tårta , kändes dummt och inte ta , men jag fick lida för de sen ... vart några besök på toan ;) mer behöver jag inte säga ...

OOO just de fick juh fin främmande på lördag kväll av Elli och Robban och deras busar , fick en jätte fin födelsedags present av dom en negativ scaner =O har pratat om en sådan , efter som jag har en massa negativ kvar sen jag gick media så ska de bli kul och ha dom på datorn =)
men nu måste jag juh hitta på något minst lika bra åt henne , men vad de vet jag inte , de e tur hon inte fyller år än ;PElli vad önska du dig i födelsedags present !?!?!?!

ja nej nu ska jag ta och krypa ner i sängen , för nu e jag trött
ha en riktigt bra dag alla som e vaken!
Natt natt ;)

7 dagar sen sist

1 Läs mer >>
Det går åt rätt håll =)
snart är vårmånaderna här och jag hoppas de inte tar allt för lång tid innan våren är här !

Men men tänkte jag skulle summera helgen som varit !

Lördag så startade jag med en ridtur , red till padocken och jobbade vidare med galoppen ... ja jag säger juh de , nu känns de värkligen som vi kört fast ... de är så tråkigt , fick bara till två galopp fattningar och som han höll i ett halvt varav ! de är väll klart , ett halvt varv är väll bättre än inget , men han va stel i högersidan och allmänt ovillig till och göra någonting , så de vart bara fläng av allt .
och blåste gjorde de , ja allt va bara felMen han är ändå bäst ! och min ögonsten =)

Senare på Lördagen så for jag och Rasmus till mamma och pappas stuga där Min bröder med respektiva samt även mamma och pappa och deras grann fru hade gjort upp en eld och barnen lekte och hade kul , de vart många skratt och mycke surr , de kändes underbart och få vara med familjen , alla tillsammans , jag bara njöt av och få umgås med med mina bröder och va tackasam över att få ha dom i närheten =)
De va bara synd att de blåste som tusan ... efter en dag ute i blåsten så bjöd mammsen och pappsen på taccos =)en underbar bild på oss som bäst Sandra knäppte på mammas 50 års kalas
pappi =)

mammi =)


Syskonkärlek när den är som bäst =)


Söndag tillbringades ute i hockyhallen ... Rasmus hade två matcher samma dag , och jag skulle köra ismaskin ... ja de hade gått bra om de inte va glas halt utanför garaget där den stod , och de är en backe som luter , brant , ner mot hockeyhallen , backar ut och börjar glida mot hallen gahhhhhhhh lite smått panick man fick , typ 6 ton ismaskin som brakar rakt igenom väggen såg jag framför mig , dum som jag var så slängde jag ut lite sand , så då gatt jag skölja av däcken innan jag körde ut på isen .... ååååå kan de gå mer fel, ja så om de inte va nog med de så fastnade kälken på ismaskinen i pucklisten och slet upp ca 2 dec av listen ........ då ville jag bara kliva av och gå där i från ... ge upp , fara hem och dra täcket över huvudet ... inge bra !
Men spolat vart de , andra och tredje gången så gick de bättre , hade bara lite problem med skruven som transporterar upp snön från isen ...

Rasmus fick kliva av efter 5 min av andra perjoden för han hade sååå ont i magen ... mammas stackars lilla kille , han bara få av han grejerna så fick han springa på toa och kräkas , men efter att vi kommit hem så mådde han bättre bara lite förkyld .

Vart även två skopor ved intaget i söndags =)

Igår efter jobbet så for jag och hämta 10 säckar spån , sen hem lagade mat , stökade undan maten och startade diskmaskinen ,sen på med ridkläder och iväg till stallet ,  klädde på han alla reflexer !Trodde väll att de skulle gå kanon meeeeeen nä ! dels blåste de en del , så han va spänd som en fiolsträng ! sen lysnade han inte för 5 öre ! han skenade med mig när vi galoppera !!! lite less jag blev då ! han bara slängde upp huvudet tog bettet och i väg de bar , det är nog dax och byta bett igen , i allefall när jag är ute själv med han ... precis när jag fått stopp på han så möter vi en traktor , en skit läskig traktor (tyckte Oden) så de är bäst jag kastar ut bakändan nästan framför den !!! PUCKO!!!
Så hela vägen hem körde jag skänkelvikningar åt båda hållen , ökade och minskade skritten körde övergångar mellan skritt och trav , trav och skritt så att han skulle lyssna , de gick så där =/
känns juh jätte låvande för lördagen de här !!!

ja ja nu ska jag ta hand om mina bus troll som är hemma och är snoriga och hostiga
och en kopp kaffe till mig !

hej svejs !


Första februari!