0 Läs mer >>
hej och hå vilken dag =)

Jag kan inte annat än och vara nöjd , super nöjd =)
han va otroligt pigg men jag gav mig den på och rida han denna gång och inte va så nervös och mes rida !
ja jag låter bilderna tala för sig själv =)
Vi har en hel del till och träna på men jag är då otroligt glad över hur långt vi har kommit , nu ska vi "bara" fixa till resten ;)Vi knåpade ihop 55% vilket jag är nöjd med , men vi har som sagt en hel del och träna på !

band annat halter ! och ökningar , vart lite feg och lät han inte springa på där vilket gjorde att vi tappade en del poäng :/
men det han gjorde bra va att han var mellan hjälperna under nästan hela ritten, vilket han inte va förra gången , Han va någorlunda sansad och kunde lyssna på mig ! och han va inte rädd för domaren denna gång !
Han hade mer takt i traven !

Men jag måste lära mig och sitta ner och bak med axlarna , upp med blicken helt enkelt få en bättre sits !

Men det kommer dröja ett tag nu innan vi kan hårdköra igen !
väntar juh en liten knodd till och är i vecka 20 så det börjar juh bli lite tungt och rida "riktigt" så vi får se hur länge till jag kan hålla på =)

Dressyrtävlingen

0 Läs mer >>

Lätt D:4

0 Läs mer >>

Jo då nu är det dax igen :)
Jag och Oden ska starta våran andra dressyr tävling :O
Hur ska detta gå ? Jaja om ett antal timmar vet vi

Önska mig lycka till ;D

Dax för en liten tävl...

0 Läs mer >>
jo men vist !
Hade tänkt skriv om det tidigare men tiden räcker juh inte alltid till
men ja ja ...

Det vart en ute ritt i onsdags och som vanligt va han rätt loj på vägen från kompisarna, så jag fick redan i början se till att han klev på i skritten och att han svara på skänkeln efter att skrittat en stund och han va me på noterna så red jag övergångar och sedan försökte jag mig även på och få han att öka på steget vilket han gjorde riktigt  bra igår! så en massa övergångar och tempo växlingar vart det på vägen bort från stallet !
På den turen vi red i går så innan man vänder hem så blir det en galopp backe och på "toppen" så är det en vändplan där brukar han få gå på en volt och lugna kroppen lite innan vi vänder hem , prövade och få han och vända med framdelen kommer inte i håg om det är en framdelsvändning eller bakdelsvändning ja något av det va de =) jaja och han gjorde det riktigt bra för och va första försöket =)

Men jisses på vägen hem ... överskotts energi som heter duga =O fort skulle det gå !

fick verkligen lägga om planen , hade tänkt fortsätta med tempo växlingar men det va inte och tänka på !
Han va helt enkelt för taggad och uppstressad och ville hem bara !
så en hel massa sidoförflyttningar , skänkelvikningar när jag hade flyttat han åt vänster så vill han direkt flytta sig åt höger utan att vänta på mig , han tyckte väll att jag tog för lång tid på mig ;)
Så då fick han gå kvar på vänster sida och vara höger ställd , så jag kom åt höger bogen , jisses vad han kämpade i mot =O
Gick i mot skänkeln hela tiden... och ville inte ta tygeln och bara bråkade , men tillslut så släppte det och han vart lika mjuk och jag hade lika mycket sug i tyglarna och han lyssnade på sätet när jag ville sakta av ...
Så summa summarum är väldigt nöjd över rid passet , vi stötte på problem men löste dom =)fina hästen !

Red även en tur i går (söndag) då vart det till och jobba lite i paddocken inför tävlingen nästa söndag , red igenom programmet för och se om vi över huvudtaget ska anmäla oss ;) kan säga att det gick riktigt bra bara jag får han riktigt lösgjord så är det inga problem , men jag hade samma problem i går som i Onsdags , han va riktigt tjurig i högervarvet  och höger sidan ... varje gång han gick i mot skänkeln så gjorde jag en volt och tillslut så lossnade det ... =)
så han va riktigt fin och mjuk det är så kul :D
En liten tur i onsdag...

0 Läs mer >>
Japp det är juh det =)
Jag tog en kort vecka bara för och kunna "sporta" med barnen hade hoppats på kanon väder meeeen inte det inte , jaja vad gör det tog på oss och gick ut , drog igång skotern och sedan vart det x antal runder på lägdan innan snön kom !
Medans Rasmus körde skoter så åkte Ronja längdskidor , önskar så att jag hade haft ett par längdskidor, blir så sugen =)

Lite bilder från dagen ;)

Som ni ser en tråkig gråmulen dag, men roligt kan man ha ändå =)

Idag blir det tårt bak ;)


Sportlov =D

0 Läs mer >>
uj uj uj ...
ja med djur i sitt liv har man då alldrig tråkigt vill jag lova !!!

jobbade förmiddag denna vecka slutade jobba kl 15 på måndag , ja det är väll inte så mycket med det !!! men när jag kollar min telefon så har jag den del missade samtal ! då precis ringer älsklingen och medelar att hästarna hade rymt och va ute och sprang på E4 an !!! inte bara lite smått panik man får , skyndar mig och byter om och ut i bilen och då ringer jag upp igen och kollar läget och som tur har pappa fått fatt på dom !
Men snacka om panik man får ! och sedan hade juh inte Oden några bakskor och snorhalt va det på vägen ut till e4an så jag tänkte jaha nu har han halkat och sträckt sig , fått någon muskelbristning eller dyligt !!! och Cassandra ska vi inte tala om ... hon är 24 år gammal och rör sig inte mer än i hagen om dagarna , tro hur hon pallar med sken galopp på asfalt !!! och för och inte tala om risken för att dom skulle bli påkörda ! huuuuuva får rysningar och hämska bilder framför ögonen !
Men som tur va så hade dom vikit av e4an efter en km typ ! då va bara frågan hur vi skulle få hem dom !
Jag har juh en transport , men den vill jag bara köra en häst i , men då hade vi sådan tur att våra vänner Emma och Magnus kunnde ställa upp med deras transport så då kunde alla tre hästar åka samtidigt Oden i våran och lill Ungen och Cassandra i deras , otroligt nog gick Lill ungen bara på transporten , och hon har inte åkt på 4 år så det gick riktigt fort och lasta dom =)

image description

näää det va inte en trevlig upplevelse =/

kollade i genom hästarna när vi kom hem , och det enda som jag såg och kände va att Cassandra hade en balltramp på ett fram ben , kollade igenom dom en vända till på kvällen och då va Oden tjock i bak benen =/ så det vart till och smeta på lite liniment !
Men Cassandra va helt normal i benen =O bara en aningens stel , helt otroligt !

dagen efter va det dax för hovslagaren och komma !
hade två väldigt stela hästar....
Men nu har dom nya dojor och brodd =)Är så sjukt sugen på och rida nu !
Blir nog en tur i morgon =)Spring på E4 an och n...