0 Läs mer >>
Yes ... tog en tur i går kväll  ja de va juh ganska varmt ... bara 10- ;)
I mitt huvud så hade jag en plan på att rida tempo växlingrar i skritt och trav , korta steget i skritten , länga dom igen och lika i traven  hade bra med bjudning så till en början gick de riktigt bra och jag kände riktigt hur han klev under sig  men sen vet jag inte om han tröttnade på mig för efter ett tag hade jag vääääldigt mycke bjudning ! fick göra sido förflyttningar för att han skulle lyssna lite men nä ! just de här med tempo växlingar fick vi som hem läxa när vi tränade, för och stärka upp hans bakben lite mer och för att han ska kliva under sig mer , men som sagt de va ingen rolig ridtur , hästen kunde inte ens skritta riktigt , ojoj vi va helt slut efter den turen både han och jag .


lugn som en go nalle björn innan ridturen , men skenet kan bedra !!!

Idag så slutade jag jobbet kl 13 och åkte hem  tänkte att jag skulle rida en tur idag osso bara för och få de och funka och att han ska lyssna  men när jag kom hem och kolla tempraturen så va de -16 grader ute , så de blev inget av  senare så blev de en tur på Rasmus hockey träning , surra med en massa folk och hade trevligt och effter som
de inte va några aktiviteter effter deras träning så fick jag provköra ismaskinen igen och spola kändes lite säkrare denna gång men de skulle nog inte skada om jag fick köra lite till , men de får vi se !

Imorgon då  ja då blir de en tur till Birsta för och göra bort jul handeln SUCK men jag får iaf hälsa på Ellli =D de ska bli tok roligt =) =)

En galen häst

0 Läs mer >>
Börjar bli måtligt less på kylan nu !
Igår hade vi ca 5- och i dag så är de 17- ute och de e månligt ute ! jaja de e bara och elda och ta på sig lång kallingar ;)

Nakdelen med kylan är juh att jag kan inte rida , de e klart att man kan , men man riskerar juh och förfrysa både händer ,fötter och kinder .
Sen så är juh inte hästarna klipta så blir dom svettiga tar de lång tid innan dom torkar och släpper man ut dom då så finns risken att dom blir förkyld och de vill jag inte !
jaja jag får passa på när de e lite mildare !som ni ser frusen natur !

Ja magsjukan verkar hålla sig kvar lill sessan kräktes igen i morse :/
men för mig har de blivit bättre , men vågar fortfarande inte äta så mycke !
Men de jag äter får jag behålla och de är juh ett pluss =)

nä mer kaffe och sen släppa ut hästar

Bye Bye

kallt igen

0 Läs mer >>
Jag avskyr verkligen och kräkas ... men som sagt så kan man inte vällja om man ska ha de eler inte !
De började med ont i magen på Lördag kväll , så jag missade badtunnan hos grannarna och de va synd för de är så härligt , sen vaknade jag av att Ronja kräktes mitt i natten , ´de va bara ta reda på de och sen fick hon ligga i våran säng resten av natten , så när väckaren ringde kl 7 så va jag sååå illamående fick springa till toan ... inte kul !
Morfar fick rycka ut och skjutsa rasmus till hocky matchen som dom ledde ett tag  men slutade med 6-5 och de är betydligt bättre än förra matchen =)
Sen missade jag även skyltsöndagen i ullånger =(
Så nä de här va inte vad jag ville !!!

Men jag va juh på träning i Lördags  och de gick som hejsan de =) han är så ducktig min lilla kille

Min fina kille !
och de gick bra och köra trots att jag inte hade min bil med 4wd utan saaben som är framhjulsdriven .
MEN när vi skulle lasta och åka hem , bestämde sig denne unge man att han minsan INTE skulle in i transporten och han kan va riktigt tjurig när han sätter den sidan till , så jag och Mia höll på i 45 min och då hade vi tur för Emma och Magnus kom och kunde hjälpa till , men till slut så klev han in , avskyr hästar som bråkar när man ska lasta , som Sassan höll på i tre timmar för att hon skulle gå på , dom ska bara gå på ! som han gjorde när vi lastade hemma och som han alltid har gjort , fattar inte vad de va som gjorde att han inte ville kanske va de bara ett test eller något !
Tyckte inte att jag körde ryckigt eller tog snabba svängar , men jag körde extra försiktigt hem bara för att han skulle få en trevlig upplevelse så han eventellt går på nästa gång , kanske ska ta och lastträna lite mer kanske !

Nu ska jag försöka få i mig lite kaffe utan att kräkas ,

Bye Bye


fy och blää för magsj...

0 Läs mer >>
säkert bara för att jag ska ut och dra hästtransport så snöar de !

Sitter och gruvar mig lite  kan inte ta min bil som har 4wd för koplingen är slut på den , vill inte gärna bli ståendes ute i nordingrå me trasig bil och hästtransport , så de blir saab ! och den är inte 4wd på så de kommer med all säkerhet bli slirigt , haha jag är mer närvös över och köra bil och transport t än vad jag är för själva ridningen , men  men de kommer nog och gå alldeles utmärkt , host harkel !

De vart en tur till kramfors i går handlade foder till hästarna och sen två par ridhanskar och en "rånar" luva ;) fas de va inte riktigt den modellen jag ville ha  men bättre än inget !jaja en kopp kaffe sen koppla och fara till stallet
Önska mig lycka till =)

bye bye

snö väder

0 Läs mer >>
vansinigt trött efter bara 4 timmars sömn så vore de märkligt om man vore pigg =)
Men de e bara och gilla läget , jag får juh sova i natt och de är juh ett pluss !

I morgon ska jag och Oden ut till n-grå och träna , ska bli så kul , har dock inte rede så mycke de senaste 2 veckorna som jag hade planerat , har varit så nedrans kallt , så vi står fortfarande och stammpar på med höger galoppen , jag hoppas att de snart lossnar.
Ikväll ska jag fixa manen på Oden så han ser ut för något , just nu ser han lite , ja vad ska man säga , troll kanske skulle vara passande ;)
Ingen som har en klipp maskin som jag sklle kunna låna ? skulle villja klippa pälsen på han också , tänker de fortsätta vara så här kallt så är de inte bra om han blir allt för svettig och sen tar de så lång tid för han och torka och då fins risken att han blir förkyld och de vill jag inte !

Har lite små planer på och åka en sväng till Kramfors för och handla lite foder och ett par ridvantar , har lyckats drulla bort ena av mina vantar , och rida utan i 15 minus är inte att rekomendera ;) sen ska jag även kolla om dom har rånarluvor , nej jag ska inte råna en bank , de vore bra och ha en när man rider så man inte för fryser kinderna =)

Surfade runt på Hööks och hittade några saeker jag sklle vilja ha
så jag bjder på en lite önskelista från Hööks !
Detta träns fast i svart =)
Är de någon som rider i denna sadel ? är den bra / dålig ?
Det är en syntetssadel från hööks . tänkte den kunde funka som första sadel , sen får jag se om jag köper en annan längre fram !

Nix detta går inte !
nu en kaffe kopp och sen ev Kramfors

Bye Bye

tröööööt

0 Läs mer >>
ja de brukar jag göra ibland ... som i dag tex vaknade kl halv 6 och hjälpte P med barnen , gick och gjorde upp en eld för att jag skulle duscha innan jag skulle fara till sollefteå , så långt gick de bra , men sen gjorde jag felet och lägga mig på soffan , medans jag vänntade på varmvattnet ... vaknade 8 och då hade jag planerat och fara för och inte behöva stressa ... skulle vara i sollefteå på sjukhset kl 10 och jag hade ingen aning om vart de låg eller hur de såg ut där inne , och inte hade jag duschat eller tagit ut några hästar , så de va bara och lägga på en rem och springe genom duschen , ut med hästar och brumma gärnet till Sollefteå , och jag han dit och hittade rätt med lite margenal kvar på tiden =)
Tänkte att när jag ändå va där uppe så kunde jag passa på och gå på " stan" ehe, de va som om jag skulle ha gått i Kramfors ... så de vart inget choppande av jul klappar där inte , börjar få lite smått panik över att jag inte har fixat en enda klapp än ! men de blir väll som alla andra år man springer som en galning den 23 ;)

Iövrigt så va de hockey träning för Rasmus i går , passade på och fota lite på träningen ;)I helgen som va så spelade dom sin första match och de gick väll inte allt för bra , eller jo dom va väldigt ducktiga , sen att motståndarna va ett rent 01 lag och har betydligt mer spelvana gjorde juh att dom förlorade med 24-0... men men de e bara bita i hop och komma igen ;) och som ni ser så vill han juh fortsätta stå i mål !

I övrigt går livet sin gilla gång , ska försöka röja här hemma lite innan de e dax och lägga sig , för i natt är de jobb igen , och helgen som kommer är full bokad , på lördagen så ska jag och Oden ut och träna i nordingrå och sen på Söndag så är de juh Hockey match uppe i sollefteå , så jag vet juh vad jag ska göra i helgen ;)

bye bye

Försova sig